ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

SenSen splnil sen seniorům z KC Louka. Učí se malovat

V září odstartoval pro senzační seniory v Komunitním centru Louka nový kurz malby – plný barev, rozvoje vnímání i kreativity.

U kurzu kresby (který probíhal minulý rok) se naši senioři seznámili s technikou stínování, s kompozicí, měřítkem…experimentovali s barevným pastelem a vodovkami – a to byl okamžik, kdy barva účastníky nadchla. A tak pro další rozvoj seniorů v oblasti výtvarného tvoření, bylo nasnadě otevření dalšího pokračování – malby akrylem na plátno.

První lekce proběhla na začátku září i díky podpoře „SenSen plní sen“, a tak se našich 12 senzačních seniorů mohlo pustit hned do práce a plnit si jeden ze svých snů – vyzkoušet si malbu na plátno. Náplní nového kurzu je rozvoj dovedností správné práce s barvou, správného dívání se a pozorování daného motivu, hledání světel a stínů ….ale především je to setkání, kde není podstatné mít jako výsledek fotorealistický obraz, ale důležitý je rozvoj nahlížení na sledovaný objekt, prožitek dané chvíle, hraní si s barvou… a v mezičasech se senioři dozví i zajímavosti z dějin umění, či společně probírají zajímavé kulturní akce či výstavy…prostě kurz je především o vnímání okamžiku, relaxaci a získání nové dovednosti zábavnou formou.

Kurz je rozdělen do dvou částí: v první se účastníci seznámí s prací s barvou a technikou kladení barev na plátno a pokusí se znázornit motiv květů. Další část už bude volnější, kdy na větší formát plátna bude zpracována krajina tak, aby obraz vystihl i vztah k danému tématu. Setkávání budou probíhat do prosince tohoto roku, kdy je také v plánu uspořádat společnou výstavu v prostorách Komunitního centra Louka.

Děkujeme za podporu: SenSen plní sen | www.sensen.cz
 
Marika Čepková,
Komunitní centrum Louka,
13.09.2021