ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři plánovali v hospicu

Plán sociálních služeb na Prachaticku pro nový rok je na světě!

Pracovní skupina Senioři KPSS (komunitního plánování sociálních služeb) ORP Prachatice proběhla 6. 1. 2022 ve Vzdělávacím institutu Prachatice, pod taktovkou vedoucí PS Andrey Tajanovské, tč. ředitelka Domova pro seniory POHODA Netolice. Skupiny se zúčastnili jak zástupci vedení města, tak kolem desítky zástupců sociálních a doprovodných služeb. Oživením byl vstup Tří králů v čele s ředitelem hospice Robertem Hunešem.
 
PS Senioři se sešla, aby prošla stávající stav plánu rozvoje sociálních služeb na leta 2020–2022, zaznamenala novinky pro rok 2022 a byla informována o síťování sociálních služeb Jihočeského kraje.
 
Shrnuto a podtrženo. Pro rok 2022 bude rokem stability a rozvoje sociálních a doprovodných služeb pro seniory, které jsou dlouhodobě v Prachaticích, ORP na vysoké úrovni. Doporučena byla větší spolupráce v oblasti služeb sociálních s Nemocnicí Prachatice, rozvoj sociální služby – osobní asistence pro seniory, diskuze nad zajištěním a rozvojem poradenství pro pro osoby s demencí nebo pro neformální pečovatele o osoby s demencí. Poprvé se na jednání objevily i služby jako Život +, VIDA. Stálými členy skupiny byl domov pro seniory, společnost KeBul, Chelčický domov sv. Linharta, Hospic, Domácí hospicová péče, ale i Městská knihovna a další uživatelé služeb.
 
Závěrem se pochopitelně hovořilo také o covidu, karanténách, izolaci, možnostech, příležitostech, testování, očkování, personálu, návštěvách, sociální izolaci ….
I vy svými náměty se můžete volně zapojit do plánování. Blíže na emailu: KPSS@Prachatice.eu
 
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
27.01.2022