ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři v obraze

Zkuste si také udělat svoji koláž překážek a snů.

V rámci projektu Počítáme s Vámi společnosti KreBul, podpořeného Ministerstvem kultury, vzniklo dílko Senioři v obraze. Obraz vznikal postupně (při dodržení všech opatření v daném čase) se seniory. Měl několik částí. přípravnou, diskuzní, vlastní a výstavní. Obrazy můžete vidět ve venkovních vitrínách letního kina v Prachaticích.
Pod rukama seniorů a osob se zdravotním postižením vznikalo dílko společného obrazu (šestidílné), zachycující pohled na seniory a postižené s jejich překážkami a výzvami a vizemi do budoucna.

Přípravná fáze a fáze diskuzní měla formát: sběr časopisů, vystřihování postav, věcí, hesel, písmen a poté povídání, co by mělo být tou červenou nití v obraze, která seniory a osoby se zdravotním postižením povede od překážek k jejich překonávání, informacím. A tak na kolážích (po jednotlivých nákresech) se objevilo: únava nemá šanci, kaleidoskop, právní poradna, pěkné pozdravení, zdraví na ústupu, veselý svět, svátky, recepty, čilý dědeček, když se plní sny, za méně peněz více muziky, jaký je můj koníček, uvolněte se prosím, pojďte si hrát, hurá jaro, smyslná a něžná, domácí luxus, zlaté časy… na projektu pracovala Monika Maroušková z diakonie a Hanka RH+ .
Zkuste si také udělat svoji koláž překážek a snů... sdělená radost, dvojnásobná radost! Výstava koláží "Co si senioři přejí, co prožívají"  je k vidění ve vitrínách letního kina v Prachaticích po celý měsíc prosinec a leden.

Tak hodně radosti vám všem.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
31.12.2020