ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Seniorské obálky míří k nejohroženějším

Prachatičtí senioři mohou nonstop volat na linku 388 607 607.

Seniorské obálky míří k nejohroženějším skupinám. Město Prachatice nechalo vytisknout společně se SOS Šumavsko, za podpory MPSV Seniorské obálky.

Ve spolupráci se sociálními službami, s neziskovými organizacemi a dalšími dobrovolníky hledají cesty, jak v současné situaci pomoci. A za to všem velmi děkujeme.

Jedna z nich mohou být například seniorské obálky, které dnes začaly být distribuovány k seniorům. A to nejen do Domů s Pečovatelskou službou Prachatice, ale i lidem, kteří se dovolali na Call centrum města Prachatice – 388 607 607.

Je skvělé, že v šití roušek nám pomohl Dům dětí a mládeže Prachatice, Dobrovolnické centrum Prachatice a Jana Mistrová MIJA GROUP, s.r.o. Volary.

V seniorské obálce najdou vedle I.C.E, karty, kontakty na Dobrovolnické centrum Prachatice (728 576 381) a seskupení lidí pod názvem Prachatičáci si pomáhají, také jednu roušku, číslo na Call centrum města Prachatice (zřízené pro seniory v nouzi) a pohled od dětí města Prachatice pro potěšení.

Závěrem, nestyďte se říci, zavolat o pomoc, chraňte sebe i své blízké, ať společně zvládneme náročné období. Má to smysl. Desítky dobrovolníků jsou připraveny pomoci, kde budou moci. 
A my všem předem děkujeme.
 
Život je dar, a kéž jej můžeme smysluplně prožít a je-li to možné, ve zdraví!
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
18.03.2020