ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Sférické kino zavítalo do Prachatic

Nový rozměr zážitků nejen pro děti, ale i pro seniory.

Sférické kino 11. 4. 2019 zavítalo do Prachatic. Historicky poprvé i mezi seniory. Promítání přináší výjimečné pocity, jedinečné snímky, neuvěřitelný pohled v 360 stupních! Dopoledne se promítalo v DDM díky objednávce mateřské školy a odpoledne se promítalo v domově seniorů za podpory města Prachatice, SeniorPointu a Klubu SenSen.

Sférický projekční systém uvnitř pojízdné kupole skýtá neuvěřitelný pohled.  Ocitnete se v kouzelném prostoru a budete si připadat, jako byste byli přímo pod hvězdnou oblohou. 

Nevšední zážitek přineslo seniorům promítání poetického filmu o dějinách letectví Dream to fly v „pojízdném kinu“. Film ukazuje od prvních Da Vinciho myšlenek až po současnost, kdy vzduchem denně bezpečně přepravujeme náklad i cestující po celé zeměkouli. Upoutala filmová ýprava za mistrem Leonardem, bratry Mongolfiery, Wrighty a dalšími významnými vynálezci.

Hudba, mluvené slovo herečky Maciuchové a dokonalé vizuální efekty se ve snímku DREAM TO FLY spojují ve zcela svébytný umělecký celek. Film od své premiéry v roce 2014 nasbíral mnoho světových filmových ocenění.  Děkujeme Aleně Nové, animátorce pořadu. 

Na podzim připravujeme další promítání. 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
15.04.2019