ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Šijeme a vyšíváme, druhý život látkám dáme

Dobrovolnická aktivita v Prachaticích.

Nejen zaměstnanci Městského úřadu Prachatice a zaměstnanci společnosti KreBul, pod kterým je Dobrovolnické centrum Prachatice, ale i senioři, maminky na rodičovské dovolené a studenti a studentky Střední pedagogické školy Prachatice se zapojují do vyhlášené dobrovolnické aktivity „Šijeme a vyšíváme, panenky taky rádi máme“.

Město Prachatice v rámci firemního dobrovolnictví vyhlásilo tentokrát aktivitu DOBRA cíleně tentokrát pro děti do mateřských škol. Na základě vzájemné spolupráce jsme se dohodli s ředitelkou a vedoucí pedagožkou MŠ Prachatice Česká a Skalka, že dodají panenky a dobrovolníci na ně našijí, napletou, uháčkují nové oblečky, učešou, umyjí a ozdobí je. Přidán byl druhý rozměr, kdy byly v rámci recyklace, nabídnuty látky ze starších trik, šatů, záclon, oblečení, aby i látky dostaly druhý život.  Nejde nám o nákup nových věcí, ale využití starých, pro nás ať již velikostně, či materiálově nevhodných, pro druhé potřebné a příjemné, dělajíc radost!

Během tří dnů bylo rozdáno přes 60 panenek. Tento týden se vrací zpět a v dubnu (budeme vás ještě informovat) uspořádáme výstavu a možná vyhodnotíme i některé z došlých prací.
Předem všem za aktivitu děkujeme.
 
 
 
                              
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
02.04.2019