ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Síťování sociálních služeb, vernisáž výstavy

O prachatické sociální služby se zajímali i Japonci. Přijali pozvání na vernisáž výsavy. Setkali se se vedením města, poskytotavetli i uživateli služeb, seniory. V programu vystoupil muzikant nevidomý Radek Žalud.

V rámci projektu Komunitní plánování sociálních služeb obce s rozšířenou působností (ORP) Prachatice byla realizována další aktivita – představení informačních bannerů o poskytovatelích sociálních služeb v rámci vernisáže v Zimní zahradě prachatické radnice.
Vernisáž výstavy bannerů poskytovatelů sociálních služeb s názvem Síťování sociálních služeb, byla připravena na 1. června 2018 do  Zimní zahrady prachatické radnice. Při vernisáži byli přítomni nejen místní, zástupci jednotlivých služeb, uživatelé i zadavatelé služeb, ale i hosté z Japonska, odborníci na sociální služby (zejména v práci se seniory, kteří do Česka přijeli pro zkušenosti nejen na mezinárodní konferenci, ale především pro koncept Smyslové aktivizace a na exkurz do domova seniorů). Nejen je, ale všechny účastníky vernisáže přivítal osobně starosta města Martin Malý. Starosta zdůraznil, jak důležitá je systémová práce se všemi cílovými skupinami, ať se již jedná o rodiny s dětmi, osoby v krizi, seniory či osoby se zdravotním postižením. A právě proto také organizátoři velmi dobře zvolili do programu vernisáže vystoupení muzikanta, nevidomého zpěváka Radka Žaluda. Radek Žalud sklidil obrovský aplaus. Úspěch mělo i sociální pexeso, které před časem vydalo město Prachatice, kde jsou všechny služby a i doprovodné služby ORP Prachatice – ze sociálně zdravotní oblasti. Pexesa si odvezla i japonská skupina. Vedle starosty předával propagační materiál skupince místostarosta města Jan Klimeš a vedoucí odboru sociálních věcí našeho úřadu Jaroslava Hauptmanová.
Autorkou bannerů, fotografií i grafických návrhů je Jana Lábrová, kreslené obrázky byly použity z pexesa, které před časem vytvářeli klienti Domova sv. Anežky z Týna nad Vltavou.
Výstava v Zimní zahradě je do konce června 2018. Poté budou bannery na stálo v přízemí Městského úřadu v Prachaticích, u odboru sociálních věcí.
Zvýšení informovanosti patří ke klíčovým aktivitám procesu našeho komunitního plánování. Plánování ORP Prachatice podporuje EU, Jihočeský kraj, SOS Šumavsko a město Prachatice.
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
08.06.2018