ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Tablety od srdce od SenSen

Pohádkové čtecí babičky a dědečkové budou číst dětem pohádky i on-line.

Začátkem srpna jsme se zapojili do projektu Tablet od srdce, který organizuje sdružení SenSen - Senzační senioři. Projek vznikl na jaře tohoto roku, kdy bezprostředně reagoval na situaci, která ovlivnila nás všechny. Vynucenou izolaci ale přeci jen snášeli nejhůře naši nejstarší. Tablety od srdce se tak pro ně staly velkým pomocníkem v komunikaci s okolním světem a především s jejich nejbližšími. A my máme tu čest se dnes k projektu připojit. Aktuálním cílem je podpořit elektronickou gramotnost nejstarší generace a jejím prostřednictvím ji zapojit do nejrůznějších aktivit, které on-line svět nabízí. Mezi námi dostala 7 tabletů, z čehož máme velkou radost a spoustu nápadů, jak je využijeme. Nabízí se naše oblíbené programy Přečti a Povídej. Jak jsme vás již informovali v červnovém NL, členové našeho Klubu pohádkových čtecíh babiček a dědečků začali číst dětem pohádky on-line, viz. náš úspěšný projekt VideoPohádky. Další uplatnění najdou tablety při školeních, které v průběhu roku pro členy našeho klubu pořádáme a také při setkávání dětí a seniorů na dálku v rámci programu Povídej - Pozdravy od dětí. 

Na oba úspěšné projekty se můžete podívat na našem You Tube kanále; 

https://www.youtube.com/channel/UCZBTj2oqmlZjl6A8WSTu4eA

A protože máme v týmu spoustu kreativních duší, jistě se najdou i další příležitosti, kde nám darovaná technika pomůže propojit svět dětí a našich nejstarších. Tak jako včera, kdy jsme spontánně reagovali na pozvání od dětí z příměstského tábora Master Šef ve Vestci - děti se zde zdokonalují ve svých kulinářských dovednostech. Všichni víme, že nejlépe vaří naše babičky a tak jsme se malých kuchařů zeptali, co by je od těch našich z pohádkového čtecího klubu zajímalo nejvíce. Děti možnost uvítaly a my pořídili několik video nahrávek, ve kterých se ptají na osvědčené recepty - na bábovku, bublaninu a další. Odpovědi se dozvíme už příští týden, kdy do Vestce vyrazíme spolu s našimi babičkami a společně se zhostíme i dalšího důležitého úkolu - náročného porotcování v soutěži o nejchutnější pokrm. Už teď se moc těšíme a v další aktualitě vám přineseme podrobnou reportáž :)

Na závěr bychom znovu moc rádi poděkovali sdružení SenSen, že nám podobné aktivity umožňují .realizovat - DĚKUJEME. V hlavách máme další nápady! Už za pár dní, 18. 8., se s naším klubem vydáme na výlet na Letohrádek Hvězda a naší novou techniku bereme samozřejmě s sebou! Ale nebudu předbíhat, nechte se překvapit :)

Pokud byste se rádi o projektu Tablet od srdce dozvěděli více, další informace najdete na stránkách SenSen klubu, viz uvedené odkazy;

https://www.sensen.cz/clanky/2020/tablety-od-srdce-propoji-seniory-v-domovech-s-je
https://www.sensen.cz/clanky/2020/seniori-dostali-tablety-od-srdce,-vyuziji-je-ke-vz

Hana Šmídová,
Klub pohádkových čtecích babiček a dědečků,
11.08.2020