ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Tam, kde zvířata pomáhají

Canisterapie v Prachaticích.

Po tři dny psi v domově seniorů. Psi s majiteli z workshopu canisterapie z Dobré Vody u Prachatic.  V Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích zapsaný spolek "Tam, kde zvířata pomáhají", pomáhali seniorům s láskou, úctou, bezpečně.

Záměrem workshopu je připravit majitele zvířete i jeho psa na setkávání s osobami s omezeným pohybem, orientací, seniorem, dětmi... Výcvik trval 9 dní a probíhal na Dobré Vodě u Prachatic, účastníci získali řadu informací a to nejen teoretických, ale i praktického výcviku. Všem frekventantům, i čtyřnohým bylo umožněno vyzkoušet si canisterapii pod dohledem. Jak uvedl jeden z účastníků: Mottem letošního workshopu bylo „Naučte se číst svého psa“, čehož jsme se pomocí intenzivního a výživného programu snažili dosáhnout. Součástí programu byly přednášky, praktické ukázky, modelové situace, canisterapie v domově seniorů, trénink psů, či ranní stopování se psem. 

Bob, Sofie, Pitye, Bazi, Izolda, Megie a další kamarádi potěšili po tři dny seniory v domově a to nejen ty chodící, na vozíku, ale i přímo na pokojích (na posteli – speciálně vycvičení).
Poděkování patří externím lektorům - paní Míle Sadílkové… za psychologii, Marcela Čápková za běhání se psem, Petra Jaškówová a František Šusta - Zaobzor o.s. za seminář „Se svým psem teď a tady“, Speedy Dýdý za první pomoc u psa, Eva Fišerová za problematiku paliativní péče, Dana Selnekovičová za modelové situace (vozíčkáři) a Kuba Katolický za fyzioterapii a společně s Jan Tomíček za masáže pro účastníky.
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
02.09.2019