ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Tělesně postižení mají v Prachaticích nové vedení

Organizace stárne, je v ní přes 50 % lidí nad 65 let věku.

Dne 21. 3. 2019 v jídelně SPgŠ v Prachaticích proběhla výroční členská schůze Svazu tělesně postižených Prachatice. Rok trvalo členům, než mezi sebou našli nového předsedu. Stala se jí Jitka Sojková – Machoňová. O kulturní program se postarala Jitka Sedlecká, seniorka  se svými vnoučaty Natálkou, Blaničku a Vlastíkem Sedleckými s pásmem písní a básní.

Svaz tělesně postižených v Prachaticích v roce 2018 s 9 členným výborem a 89 členy byl aktivní, sdílel řadu činností s dalšími organizacemi ve městě. Organizace strne, je v ní  přes 50% lidí nad 65 let věku. Výbor akce připravoval dle zájmu členů, ať již to byla přednáška o včelách a hasičích, nebo sportování v bouwlingu, vycházky dle fyzických množností…  Členky připravili oslavu Dne matek pro obyvatelky DPS Skalka, svou účastí podpořily klienty Chelčického domova sv. Linharta. Zajímavá byla exkurze na zámek Dub a Kalvárii v Česticích a Tvrz v Dobrši.  Členové STP se zúčastňovali Akademie 3věku - SOS, tvůrčích dílen od Obce baráčníků Vitoraz, akcí pořádaných společností KreBul a SeniorPointem, ale také městem Prachatice.

V rámci jednání bylo poděkováno starému výboru a popřáno novému výboru k zajímavým nápadům, aktivitě a penězům. STP získal od města Prachatice 7 000,- Kč z dotačního titulu Volnočasové aktivity na rok 2019.
V dubnu STP jede na turnaj tří měst do Volar, 21. 5. zahajuje cvičení v komunitním centru na Sadech, připravuje tvůrčí dílnu – ruční výroba šperků, ozdob z látek, ale i vánoční posezení. STP byl vyzván, aby se zapojil i do celoměstských akcí např. v kampani Dobrovolník s kytičkou, nebo do Týdne sociálních a doprovodných služeb v PT, Seniorských hrádek. Nabídnuta byla přednáška k orientaci v dávkách, pomůckách a službách pro tělesně postižené.
Bližší informace o akcích ve vývěsce u POŠTY.

Takže hodně sil ke zvládnutí všeho, co si více jak 30% členské základny Svazu tělesně postižených v Prachaticích odsouhlasilo i s novým vedením.
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
02.04.2019