ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

V zahradě v Prachaticích se cvičilo i tančilo

Cvičení vedly 80letá Helena Koželuhová a maminka Dagmar Vymětalová.

Zahrada v KreBulu, na Zlaté stezce v Prachaticích byla otevřena celý víkend. Na neděli dopoledne 9. 6. 2019 nabídla prostor k cvičení. Cvičení se ujaly dvě ženy paní Helena Koželuhová a Dagmar Vymětalová. Přišli ti, kteří mají rády pohyb na zdravém vzduchu, přišli staří, mladí, celé rodiny s dětmi, děti.

Za Středisko Jógy v denním životě, které je sousedem KreBulu, zastoupila cvičitelka paní Koželuhová. Její vstup byl zaměřen především na prosvícení kloubů (ramen, prstů), svalů a celého těla. Cvičilo se vsedě, kdo mohl i ve stoje. Paní Koželuhová přinesla s sebou desatero zdravého životního stylu, pro děti od Síty Rojové, vedoucí centra jógy pohádku. Na fotografiích můžete vidět například spojení rukou za zády. Zkuste si je také na jednu a druhou stranu sepnout? Helenka Koželuhová, které je přes 80 let, to zvládla hravě?

Velmi zaujalo i cvičení rodičů (maminek) s dětmi. Pod vedením Dagmar Vymětalové  přímo v trávě, s řadou pomůcek,  zacvičily maminky s dětmi (některé v doprovodu partnerů, babiček) sestavy na několik krátkých a pro všechny známých básniček, říkadel a písniček. Znáte je: „Had leze z díry, vystrkuje kníry …“ Děti od ředitele KreBulu dostaly krasohledy a melouna, od paní Koželuhové pohádku.
Příjemně strávené dopoledne v rytmu tance a pohybu, napříč všemi generacemi za podpory Jihočeského kraje, města Prachatice.
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
13.06.2019