ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Výměna zkušeností Prachatice/Milevsko

Komunitní plánování sociálních služeb.

Dne 15. 10. 2019 se v Prachaticích setkali zástupci řídícího výboru Komunitního plánování sociálních služeb Milevska, v čele s místostarostou města Milevska Michalem Horkem, který má na starosti sociální oblast a vedoucím odboru sociálních věcí Ladislavem Kotalíkem, ředitelkou Sociálních služeb Města Milevska Marií Jarošovou, a dalšími členy, seniory a také metodikem Ludmilou Kolářovou z CpKP jižní Čechy s koordinátorem KPSS za město Prachatice.

V první polovině setkání byl přítomen i místostarosta města Prachatice Miroslav Lorenc a zastupitel města Zdeněk Krejsa. Při srovnání financování sociálních služeb je Milevsko daleko štědřejší (dávají do sociální oblasti přes 4 miliony korun na rozdíl od Prachatic cca milion a půl), jsou dále i v oblasti plánování sociálních služeb, začali již v roce 2000 v rámci britsko-českého pilotního projektu „MOLSA“. Na zkušenou prachatičtí jezdili do Milevska k současné hejtmance a tehdejší starostce Ivaně Stráské. Milevsko má vlastní „Sociální služby Města Milevska, do kterých je zahrnuta pečovatelská služba, domovy pro seniory, odlehčovací služby, ale i doplňkové jako jsou kluby seniorů, nebo půjčovna pomůcek. Jednání v Prachaticích.
Druhá polovina jednání byla o konkrétní metodice, postupech při plánování, účastníci měli možnost podívat se na DVD o sociálních službách, katalog poskytovatelů sociálních služeb na DVD, ale třeba také na krátký film o Prachaticích.

Výstupy každého plánování by měly vést k naplňování potřeb lidí žijících na daném místě. A k tomu také vedlo naše jednání, jak zkvalitnit plánování sociálních služeb, aby se lépe žilo, pomáhalo potřebným. Hledali se nové podoby informování o sociálních službách.

 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
20.10.2019