ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Výstava fotografií „Prachatice – Obec přátelská seniorům“ v Plzni

Unikátní pohled na aktivní „senzační seniory.

Výstava fotografií „Prachatice – Obec přátelská seniorům“, nabízí pohled města Prachatice (obce přátelské seniorů) na aktivní „senzační seniory“. Fotografie ukazují, co senioři chtějí, co dělají, co umí, v čem se vzdělávají, kde žijí, sportují, navštěvují kulturu, ale také jaká je pro ně zajištěna péče, pomoc a podpora. V Prachaticích žije přes 10 000 obyvatel, z toho je cca 19% seniorů starších 65 let. Výstava je z dílny Hanky RH+ a spol.

Výstava se stala součástí akce Třetí festival – setkání aktivních seniorů v Plzni. Vernisáž na plzeňské radnici proběhla 4. 10. 2019 za přítomnosti hostů, ale také spolků, které zajistily kulturní vystoupení. Jarmila Šímová a Marie Šímová se postaraly o hezké české písničky, stejně tak jako pěvecký soubor Radostné Přátelství vedený Emílií Popielovou, či Senior country taneční klub SenSen Prachatice, s vedoucím Karlem Hrůzou. Jana Pittnerová, z Totemu – Mezigeneračního a dobrovolnického centra Plzeň ocenila aktivity prachatických seniorů a podporu města seniorům. Výstavou fotografií, vernisáží prošel, viděl a pozdravil prachatické seniory také primátor města Plzeň Martin Baxa.

Dobrá reprezentace města v jiném kraji, kraji Plzeňském. Výstava je k vidění v Plzni na magistrátu, náměstí Republiky 1/1, Vnitřní Město, Plzeň, po celý měsíc říjen 2019.
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
20.10.2019