ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Vzdělávací institut sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích funguje už pět let

Oslava připomněla jeho vznik, aktivity i plány do budoucna.

Již pět let funguje Vzdělávací institut sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích. Na malé oslavě připomenul ředitel Hospice sv. J. N. Neumanna v Prachaticích Robert Huneš historii vzniku zařízení, aktivity, a plány do budoucna prozradila ředitelka zařízení Šárka Pechková a bonusem setkání byla přednáška redaktorky Evy Kadlčákové z Českého rozhlasu.

Přednáška Vzdělávací institut včera, dnes a zítra od Roberta Huneše přinesl přehled vývoje vzniku samotné stavby vzdělávacího zařízení (a nebylo to jednoduché, přebudovat baštu, jak se jí dříve říkávalo), a pak také se pan ředitel Huneš zaměřil na vývoj vzniku samotné organizace, dříve pod HOSPICEM, dnes samostatný Vzdělávací institut sv. Jana N. Neuamnna o.p.s.

Hlavním posláním od vzniku zařízení Vzdělávacího institutu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích bylo vzdělávání, setkávání a sdílení, uvedla při své prezentaci ředitelka Šárka Pechková. Institut nabízí akreditované programy – Péče o doprovázející  pozůstalé, Využití hospicových přístupů v sociálních službách, nebo také problematiku demencí – Všechny generace pod jednou střechou, Specifická práce s dezorientovanými seniory, Validace podle Naomi Feil, Reminiscence, Aktivizační a tvořivé činnosti pro seniory a lidi s demencí. jako důležité považuje institut také dobrovolnictví a proto nabízí kurz Koordinátor dobrovolníků v pobytových službách, či Regenerace pracovních sil pro pracovníky pomáhajících profesí. Do dalších let institut připravuje, v rámci rozvoje vzdělávání např. akreditované kurzy s názvy Máme doma nemocného s demencí, či Pečujeme o nevyléčitelně nemocné v domácím prostředí. Institut se zaměřuje i na akce pro veřejnost, či rozvíjení spolupráce s organizacemi zdravotních a sociálních služeb.  

Kontakt: www.Vzdělávací institut sv. Jana N. Neumanna, o. p. s., Neumannova 144, 383 01 Prachatice, Mgr. Šárka Pechková, statutární zástupce, ředitelka, telefon: 388 311 726, GSM: 731 604 432, e-mail: vzdelavani@hospicpt.cz, www.vzdelavaciinstitut.eu, www.hospicpt.cz

Vychytávky z mediální komunikace pro neziskové organizace představila a také prakticky s účastníky procvičila Eva Kadlčáková, redaktorka Českého rozhlasu. Eva Kadlčáková vystudovala žurnalistiku na Karlově univerzitě, prošla televizí, soukromými rádii, vlastní agenturou až nyní je členkou týmu redaktorů českého rozhlasu České Budějovice. Jak má na svém profilu: Prošla jsem redakcemi literatury, zpravodajství a publicistiky, dnes uvádím proudové vysílání v Českých Budějovicích, vedu pořad o zdraví, nemocech, léčbě a prevenci Zdravíčko a občas po večerech spolu s kolegy a hosty vysíláme Kontakt pro posluchače všech regionálních stanic Českého rozhlasu. Zabýváme se v něm mezilidskými vztahy a právem. Mimoto připravuji s docentkou Marií Janečkovou kratičkou rubriku o češtině s názvem Opáčko a do víkendového vysílání přispívám autorskými fejetony.  Setkání bylo velmi zajímavé a přínosné.
Zajímavý formát oslavy. Děkujeme.

Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.10.2018