ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Za hrabětem Drákulou

Na přelomu dubna a května pořádal Senior klub Louny zájezd do Transylvánských Alp.

Šestidenní výlet do Sedmihradska stál za to. Rumunsko nás všechny překvapilo. Nejen svou krásou, architekturou a nádhernou přírodou, ale i milými lidmi a jejich srdečností.
Starobylé město Sibiu bylo první zastávkou. Dopoledne to byl krásný starobylý skansen i s pravoslavnou velikonoční bohoslužbou. Odpoledne jsme si užili prohlídku města a na náměstí jsme si dali dobrou kávu a zákusky.

Počasí nám přálo, jen při návštěvě hradu Bran, kde údajně pobýval kníže Vlado Tepes - Drákula, strašně lilo a lítaly hromy blesky. Doslova nezapomenutelným zážitkem byla návštěva horského městečka Sinaia. Ohromil nás královský zámek Velká a Malý Peles, postavený jako letní sídlo rumunských králů.

Jen málokdo z nás věděl, že duhé největší město Rumunska Brašov, má i druhé jméno Krondštat. Je to klenot gotické architektury a všechny nás ohromil.
Dozvěděli jsme se tolik zajímavostí z úst vynikajícího průvodce a stejně tak musíme poděkovat našim dvou řidičům i manažerce klubu.

Poslední přesun byl do Maďarska s okružní prohlídkou hlavního města Budapešti. Návštěva tržnice a vyhlídka na město od památníku na vrchu Gelért náš zájezd zakončily.
Už nyní se těšíme na další zájezd do maďarských termálních lázní Bükfürdo a další naše aktivity.

(ilustrační foto)
 
Vilma Svobodová,
24.05.2019