ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zdravá chůze po celý život

Další z příjemných workshopů s Květou Kadlecovou.

V úterý 4. září 2018 proběhl v Komunitním centru zdravotně postižených a seniorů Na Sadech v Prachaticích workshop Zdravá chůze po celý život. Tuto akci uspořádalo Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Prachatice. Akce byla zrealizována v rámci projektu „Ochraňme sami sebe aneb Dny pro naši lásku sebelásku“ za finanční podpory města Prachatice a pro účastníky byla zcela zdarma.

Chodit se člověk naučí obvykle již mezi prvním a druhým rokem svého života. V průběhu let ale vinou nesprávného držení těla, špatného sezení, nedostatku pohybu a obecně i špatné životosprávy trpí celé naše tělo a tím i naše nohy. Právě naše nohy jsou to, co nás podpírá a nese naši váhu.

Celou akcí Zdravá chůze po celý život zúčastněné provedla zkušená lektorka Mgr. Květa Kadlecová. Ukázala všem jak správně pečovat o svá chodidla i celé dolní končetiny. Nejprve vysvětlila, co při chůzi děláme špatně, ukázala důležité tlakové body na nohách i rukách, především reflexní body spojené s brzlíkem a lymfou. Nakonec si všichni vyzkoušeli pár jednoduchých cvičení, promačkali si nohy pomocí víček i akupresurních míčků a dozvěděli se o vhodných bylinných čajích, které podporují proudění lymfy.

Kvůli dešti musel celý workshop proběhnout uvnitř. I přes nepřízeň počasí se zúčastnilo 15 lidí. Všem zúčastněným se celá akce líbila a projevili zájem o pokračování podobných akcí.
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
18.09.2018