ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zvířata na cestách

Papoušek Klára v Prachaticích a šťastné seniorky.

Romana Bočková s Klárou z organizace Pohodáři  VSKH České Budějovice přijela se svým papouškem do Klubu zdravotně postižených Prachatice a SeniorPointu Prachatice. Setkání přineslo sociální integraci v praxi.

Pohodáři VSKH České Budějovice vytvářejí prostor k setkávání, popovídání a navázaní pozitivních vztahů k přírodě a životnímu prostředí, ochraně i pozitivnímu vztahu lidí a zvířat. Jde o veřejně prospěšnou neziskovou organizaci, která odvádí svou práci zcela profesionálně, kvalitně a s dlouhou tradicí. Myslím, že všichni účastníci se po skončení vstupu zástupců organizace Romany Bočkové s její Ara araraunou, papouškem velikým - Klárou, cítili velmi uvolněně a pohodlně.

Ara ararauna je velký papoušek z rodu Ara. Dorůstá 76–86 cm a váží 900–1300 g. Je velmi výrazně zbarven. Celou přední část těla má žlutou, zadní modrou a na hlavě má kolem očí velkou lysinu. Zobák je velmi mohutný, svrchní část je hákovitě zahnutá, spodní část je značně pohyblivá. Požírá plody, ořechy a i kokosové ořechy. Všichni arové jsou dlouhověcí ptáci, v zajetí se dožívají více než 50 let.

Při akci došlo jak ke stimulaci, tak rozdání plna radosti, ale také šlo o teoretickou průpravu, povídání o zvířatech, péči o ně, kontakt, hry, hlazení, krmení... Zvířata, se kterými účastníci přišli do kontaktu, jsou v pravidelné veterinární péči, vybrána a vedena odborným pracovníkem.
Akce byla podpořena finančními prostředky z města Prachatice a Jihočeským krajem.

Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
12.11.2018