ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zakončení projektu Architektura první republiky v Praze

Pozvánka na prohlídku funkcionalistického areálu tzv. francouzských škol v Dejvicích.

Organizace Open House Praha otevře v neděli 25. listopadu 2018 na celý den pro veřejnost zdarma unikátní funkcionalistický areál tzv. francouzských škol v Dejvicích, kde dnes sídlí Základní škola a Mateřská škola Bílá.

Teprve sedmadvacetiletému architektu Janu Gillarovi vynesla stavba areálu tzv. francouzských škol v Dejvicích již ve své době značný respekt české i zahraniční odborné veřejnosti. „Areál je dodnes mezi odborníky považovaný za klenot meziválečného funkcionalismu a my jsme rádi, že jej můžeme zpřístupnit a poukázat na jeho originální architektonické řešení, které ani dnes neztrácí na významu,” říká ředitelka Open House Praha Andrea Šenkyříková.

Návštěvníci budou moci po celý den od 10.00 do 18.00 hodin nahlédnout do vybraných tříd, přednáškového sálu, knihovny, sboroven, kabinetů, kreslírny nebo tělocvičny a dozvědět se tak více o komplexu, který se jako jedna z mála tehdejších českých staveb dostal na stránky zahraničních odborných časopisů. Pro děti od 5 let je na 15.00 hodinu připravena speciální prohlídka. Organizátoři opět nabídnou i prohlídky pro neslyšící. Vstup na prohlídky je zdarma bez nutnosti předchozí rezervace

(Foto: Vladimír Lacena, openhousepraha.cz)
Redakce SenSen (LN),
22.11.2018