ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Plavání s přemožitelkou Gibraltaru Lucií Leišovou

Těšíme se na vás v Teplicích (26.2.) a v Poděbradech, resp. v bazénu v Nymburce (28.2.).

Soutěž ve štafetovém plavání seniorů „Přeplavme svůj La Manche“ vyhlásil už popáté projekt SenSen (Senzační senioři) Nadace Charty 77. Seniorské týmy z celého Česka se při ní snaží za jediný měsíc uplavat 34 kilometrů. Patronkou štafetového plavání je Lucie Leišová, přemožitelka Gibraltaru a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních seniorů.

A právě s Lucií si můžete během února zaplavat! Už 6. února potěšila návštěvou seniory v Českých Budějovicích. Dne 11. února plavala se seniory v Praze, 20. února v Liberci a 22. února ve Svitavách. Do konce února se ještě můžete těšit na plavání v Teplicích (26.2.) a v Poděbradech, resp. v bazénu v Nymburce (28.2.).

Projekt „Přeplavme svůj La Manche“ se mezi seniory těší velké oblibě. První rekord tak letos padnul ještě před prvními tempy v bazénu, když se do štafetového plavání přihlásilo 20 klubů ze 17 měst napříč republikou – nejvíce v historii projektu. Pro srovnání - loni plavalo 14 seniorských klubů, o rok dříve 11.

Plavat se bude celý měsíc únor, pak nadace vyhlásí nejlepší týmy i jednotlivce. „Smyslem projektu Přeplavme svůj La Manche není překonávat rekordy, ale udělat něco pro svoje zdraví. Přesto nás každý rok senioři překvapí svými úžasnými výkony,“ říká manažerka projektu SenSen Markéta Zajícová. 

V roce 2018 senioři společnými silami uplavali za jediný měsíc neuvěřitelných 3 207 kilometrů a pomyslný kanál La Manche zdolali 94krát. Celkem se jich do štafetového plavání zapojilo 857.

Celkově se do soutěže ve štafetovém plavání letos zapojily kluby seniorů z Prahy, Brna, Českých Budějovic, Prachatic, Svitav, Pardubic, Rožnova pod Radhoštěm, Lovosic, Strakonic, Paskova, Litoměřic, Mostu, Plzně, Bruntálu, Poděbrad, Teplic a Liberce.
Redakce SenSen (LN),
08.02.2019