ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Studenti učí seniory zacházet s chytrými telefony

Bezplatné kurzy organizuje Akademie vzdělávání pro seniory České spořitelny.

Pochopit rozdíl mezi wifi a daty, posílat fotky, instalovat aplikace, číst QR kódy… To vše chtějí umět senioři, kteří se účastní Abecedy vzdělávání. Programu České spořitelny, v němž "žáky" o generace starší seznamují s moderními technologiemi lektoři z řad studentů středních škol. Od září běží výuka naplno v Praze a Liberci, další kraje se budou postupně připojovat. Nyní startují kurzy v Brně a Hradci Králové. 

Účastníky kurzů můžete být i vy. Jsou bezplatné a více informací o nich najdete na zde na webu spořitelny. Přihlásit na kurzy se můžete jednoduše po telefonu nebo sms na čísle: 736 525 736 

„Mnozí účastníci našich kurzů mají svůj první chytrý telefon a vůbec nevědí, jak jej používat. Netuší, co je to aplikace a ani si třeba neumí vytvořit účet, aby si mohli nějakou stáhnout,“ popisuje studentka Kamila Richterová. Je jednou z mnoha mladých lidí, kteří se do projektu zapojili coby lektoři. Některým seniorům stačí podle jejích slov základy: pochopit WhatsApp, naučit se s mapami a fotoaparátem. Jiní potřebují i praktické věci jako pomoc s odinstalováním placených aplikací, o které nemají zájem. Ty zvídavější pak zajímá například fungování sociálních sítí a rozdíly mezi nimi. A co by zajímalo vás?
 
Redakce SenSen (LN),
06.11.2019