ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Konference SenSenu přilákala na web nové přispěvatele

V Praze pro aktivní seniory

V Praze 20. března 2018 proběhla  Konference pro seniory, kterou pořádal projekt SenSen/ Senzační senioři. V rámci konference se účastníci seznámili s novým komunitním webem www.sensen.cz, na který všichni senioři mohou psát o tom, co dělají, co je baví a zvát seniory na své akce. 

Konferenci zahájila ředitelka nadace Božena Jirků.  „Cílem projektu je podpořit seniory, kteří se shromažďují kolem SenSenu v jejich aktivitách a také prohloubit znalosti těchto lidí v práci s počítačem a internetem. Zapojují se tak senioři nejen z Prahy, ale také z Brna, Ostravy, Rožnova pod Radhoštěm, Českých Budějovic, Prachatic, Liberce, Loun a Teplic a dalších měst, “ vyjmenovává šéfka Nadace Charty 77 a Konta Bariéry Božena Jirků.

Mezi hosty konference se objevil pan radní JUDr. Lachnit a pohovořil o tom, jak se na Praze 5 starají o seniory, jak k nim přistupují a že jsou si vědomi problematiky stárnutí společnosti a jak s tím aktivně pracují. Web představil Jiří Jinger ze Sprinxu. Ukázal, že web převážně tvoří články, které sami senioři napíší. Jak psát články popisoval lektor tvůrčího psaní René Nekuda, které posluchače pobavil, když po nich chtěl, aby napsali článek s nadpisem: Zabita mrkví. Na závěr konference světová koučka Katarína Emma Schapiro promluvila o odvaze, jak nikdy není pozdě vzít život do svých rukou, být odvážný a  žít svůj vlastní život.

Dnešní senioři si zaslouží, aby měli prostor, kam mohou o sobě psát. Pevně věříme, že se www.sensen.cz stane komunitní inspirativní platformou pro seniorskou populaci.

Každý zájemce z klubů aktivních seniorů může vytvářet obsah webu. Vkládání zpráv na web je velmi jednoduché. Někteří senioři se už díky workshopům SenSenu naučili psát zprávy a už sami zprávy na web zasílají. Vzniká tak zajímavá mozaika článků, která odráží dnešní život seniora a může pomoci osamoceným seniorům včlenit se do seniorských klubů a zapojit se do zajímavých činností.

Projekt SenSen vznikl v Nadaci Charty 77 jako odpověď na demografický vývoj v naší zemi a stal se společenskou platformou pro aktivní seniory z celé republiky. Spojuje aktivní seniory a motivuje další, aby i ve vyšším věku vedli plnohodnotný život. K programu aktivního stárnutí se přihlásilo už několik desítek tisíc seniorů ze 130 klubů z celé republiky.

Těšíme se na všechny zprávy, které jsou věnovány seniorům :-)

Redakce SenSen
Tomáš Ladman,
Nadace Charty 77,
23.03.2018