ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

První laureáti Ceny Senior roku 2020 si převzali ocenění

Dostali diplomy, finanční odměnu i drobné dárky.

V průběhu prvního říjnového týdne jsme se stihli potkat hned se dvěma laureáty Ceny Senior roku 2020 - vítězkou ankety, Seniorkou roku 2020 paní Evou Trejbalovou, a druhým v pořadí, panem Pavlem Bacíkem. Jednotlivě do nadace jsme je pozvali poté, co jsme kvůli zhoršující se epidemiologické situaci museli zrušit i plánovanou komorní verzi slavnostního ceremoniálu na pražské Kampě dne 4. října. 

Hodina strávená s paní Evou Trejbalovou nás nabila na celý den - tak energická a pozitivní žena letošní vítězka je! 86letá vystudovaná chemička vede jógu pro seniory v TJ Sokol Dejvice I a své cvičenky (někdy i o více než 20 let mladší) nejen učí cviky pro zdraví, ale také motivuje k pozitivnímu pohledu na svět. Sama to přitom v životě neměla jednoduché, aktivní vysokoškolačku a matku tří dětí trestal minulý režim za odlišné politické názory. Do Prahy se přestěhovala z Náchoda po smrti manžela teprve před devíti lety. Hned se ovšem zapojila do činnosti Sokola a děvčatům z jógy slibuje, že je povede do svých 90. let.

trejbalova_eva_senior_roku_2020_web_004.jpg

A zaslouženě mezi nejsenzačnější seniory roku 2020 patří i pan Pavel Bacík z Příbrami. "Senior jako ze škatulky, se spoustou nápadů a plánů," shodli jsme v nadaci. Pan Pavel Bacík se ve svých 80 letech podílí na činnosti hned několika organizací a spolků v Příbrami. Je předsedou místní organizace Svazu tělesně postižených a práci zcela nezištně věnuje spoustu času a někdy i nervů. Kromě toho pracuje v zahrádkářském spolku, vede cvičení pro muže nebo pomáhá při organizaci automobilových závodů. Sám má doma řadu medailí a ocenění z různých turnajů a seniorských olympiád. Přesto je skromný a nezkazí žádnou legraci.

bacik_pavel_senior_roku_2020_web_004.jpg

S dalšími laureáty se budeme scházet postupně. Těšit se můžete také na krátká videa, která je ještě víc představí.

Děkujeme všem našim partnerům, kteří Cenu Senior roku 2020 podpořili. Zejména děkujeme Nadačnímu fondu Avast, který financuje odměny pro laureáty a Hlavnímu městu Praha, díky jehož finanční anketu pořádáme. 

Dále děkujeme našim partnerům: Babičkářství.cz - dárky pro babičky a dědečky, Prague City Tourism, Svaz měst a obcí ČR, Railreklam, Dr.Max Lékárna,Museum Kampa, Národní muzeum, Deník, Česká televize, Agentura Harlekýn, Městská divadla pražská. 
Redakce SenSen (LN),
09.10.2020