ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři přeplavali pošesté v řadě kanál La Manche

Do plavecké štafety nově přibrali vnoučata.

Téměř půl druhého tisíce plavců a přes čtyři tisíce zdolaných kilometrů. To jsou výsledky soutěže ve štafetovém plavání seniorů „Přeplavme svůj La Manche“, kterou vyhlásil projekt SenSen (Senzační senioři). V úžasných výkonech účastníky podporovala patronka projektu, dálková a zimní plavkyně Lucie Leišová.

Plaveckou štafetu „Přeplavme svůj La Manche“ vyhlásil letos SenSen už pošesté. Ve 26 týmech z 20 měst soutěžilo celkem 1 420 plavců, zdolali 4 104 kilometrů a pomyslný kanál La Manche přeplavali rovnou 121krát. Společně se seniory letos plavala i jejich vnoučata. „Cílem projektu je motivovat seniory ke zdravému pohybu, a to se daří. Každým rokem jich s námi plave přes pomyslný kanál La Manche víc a víc,“ říká mluvčí SenSenu Lucie Nekvasilová. Pro srovnání – loni se do plavání zapojilo 20 seniorských týmů, rok předtím 14.  

Zlato z plavecké štafety si už poněkolikáté odnesl Klub Aktiv z Českých Budějovic, 302 plavců společně uplavalo 1 706 kilometrů. Stříbrný skončil Klub seniorů z Rožnova pod Radhoštěm (739 km), bronz patří Klubu aktivních seniorů při DoRa Centru Plzeň (378 km). Uplavané kilometry se seniorským týmům započítávaly za měsíc únor. 

Kompletní výsledkovou tabulku najdete zde.

Průměrný výkon na osobu byl 2 890 metrů. V řadách seniorů se našli i tací, kteří zdolali v bazénu pomyslný kanál La Manche sami. Rekordmankou mezi ženami se již po několikáté stala Viera Horáčková z Rožnova pod Radhoštěm, která uplavala 47 kilometrů. Mezi muži zazářil Karel Stupka z Teplic, který naplaval 100 kilometrů. Poprvé SenSen ocenil i nejlepší mezigenerační dvojici – seniorka Vlasta Faiferlíková a desetiletá Eliška Bláhová z Plzně společně uplavaly 8 kilometrů.



„Jsem pyšná na to, co senioři dokázali. Výsledky jsou naprosto famózní,“ říká patronka projektu Lucie Leišová, sama přemožitelka Gibraltaru. „Doufám, že se zapojíte zase za rok,“ dodává. Celkově se do soutěže letos zapojily kluby seniorů z Prahy, Brna, Českých Budějovic, Prachatic, Svitav, Pardubic, Rožnova pod Radhoštěm, Lovosic, Strakonic, Paskova, Litoměřic, Mostu, Plzně, Bruntálu, Poděbrad, Teplic, Liberce, Zlína, Ostravy a Úholiček.

Odkazy na některá videa a články v médiích:

https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000019295/desitky-kilometru-v-bazenu-bruntalsti-seniori-preplavali-svuj-la-manche

https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostrava-jih/11000019293/seniori-z-jihu-si-troufli-na-la-manche-plavali-kazdy-tyden

http://www.rtmplus.cz/video/7784/seniori-symbolicky-preplavali-kanal-la-manche.html?fbclid=IwAR3yAszYFvu8qhhpY3zpRAv5yUIFgG3_U-hDpsc3_y7w01N1NeZaO4Km09U

https://liberec.rozhlas.cz/liberecti-seniori-symbolicky-preplavali-kanal-la-manche-a-vice-nez-dvakrat-8155885?fbclid=IwAR0rE2iB_GnpAmI78lwJagt-aFBC_6216smE4qN3X883LLQAQe7K1E0mZ0Q

https://www.sensen.cz/clanky/2020/take-v-teplicich-preplavali-seniori-svuj-kanal-la

https://www.sensen.cz/clanky/2020/seniori-z-prahy-si-zaplavali-s-premozitelkou-gibra
 
Redakce SenSen (LN),
05.05.2020