ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři se v únoru snaží zdolat La Manche

Pomáhá jim plavkyně Lucie Leišová.

Soutěž ve štafetovém plavání seniorů „Přeplavme svůj La Manche“ vyhlásil už pošesté projekt SenSen (Senzační senioři). Seniorské týmy z celého Česka se při ní snaží za jediný měsíc uplavat 34 kilometrů, tedy vzdálenost mezi Velkou Británií a Francií. Patronkou štafetového plavání je Lucie Leišová, přemožitelka Gibraltaru a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních seniorů.

Zájem o projekt „Přeplavme svůj La Manche“ letos předčil všechny předchozí ročníky. Celkem se do plavecké štafety přihlásilo 24 klubů z 20 měst napříč republikou – nejvíce v historii projektu. Pro srovnání - loni plavalo 20 seniorských klubů, o rok dříve 14.

Plavat se bude celý měsíc únor v bazénech napříč republikou. Cílem každého týmu je společnými silami uplavat 34 kilometrů a zdolat tak pomyslný kanál La Manche. Poté SenSen vyhlásí nejlepší týmy, jednotlivce a letos poprvé i dvojici senior – vnouče (dítě do 12 let).

Pusťte si povídání o "Přeplavme svůj La Manche" v pořadu Sama doma. 

IMG_1078.jpg

„Nejde o závratné sportovní výkony. Snažíme se seniory hlavně inspirovat k tomu, aby byli aktivní a udělali něco pro svoje zdraví,“ říká mluvčí projektu SenSen Lucie Nekvasilová. Výsledky štafety jsou přesto ohromující: V roce 2019 se do plavání zapojilo celkem 1 120 plavců, společně zdolali 4 131 kilometrů a pomyslný kanál La Manche přeplavali rovnou 121krát.

Patronkou projektu „Přeplavme svůj La Manche“ je Lucie Leišová, dálková a zimní plavkyně, která v roce 2014 jako teprve čtvrtá Češka přeplavala Gibraltarskou úžinu. Osobně vyjíždí do regionů, kde plave přímo se seniory. Letos zavítá do Bruntálu a Teplic, jedno plavání proběhne také v Praze.

Celkově se do soutěže ve štafetovém plavání letos zapojily týmy seniorů z těchto měst: Brno – Líšeň, Paskov, Bruntál, Plzeň, Praha (3 týmy), České Budějovice (2 týmy), Liberec, Teplice, Úholičky, Svitavy, Strakonice, Zlín, Rožnov, Prachatice, Lovosice,  Most (2 týmy), Ostrava, Pardubice, Poděbrady, Litoměřice.

la_mache_leisova_budejovice_vyb_005.jpg

Kdy a kde se plavání s Lucií Leišovou bude konat? 

14.2. Bruntál - SenSen klub Aktivní senioři Bruntálu
25.2. Teplice - SenSen klub Zvonkohra Teplice
28.2. Praha - společné plavání pražských a středočeských klubů SenSen


Chcete se přidat? Napište nám na info@sensen.cz
Redakce SenSen (LN),
03.02.2020