ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Do pěší výzvy „La Manche na suchu“ se přihlásilo na padesát seniorských týmů

Cílem je zdolat v týmu vzálenost 34 kilometrů.

Projekt SenSen (Senzační senioři) vyhlásil na měsíc únor mimořádnou pěší štafetu seniorů „La Manche na suchu“. Přihlásil se do ní rekordní počet týmů – celkem 48 ze všech koutů ČR (číslo jsme aktualizovali 9.2.) -, které se pokusí za jediný měsíc ujít 34 kilometrů. Patronkou štafety je plavkyně Lucie Leišová, nadšená podporovatelka sportovních aktivit SenSenu.

Soutěž „La Manche na suchu“ navazuje na tradiční štafetovém plavání Senzačních seniorů „Přeplavme svůj La Manche“, které překazila pandemie koronaviru. „Smysl štafety zůstává stejný jako v případě plavání, chceme seniory rozhýbat, motivovat je, aby překonali sami sebe, pohodlí a lenost, a udělali něco pro svoje zdraví,“ říká mluvčí projektu SenSen Lucie Nekvasilová.

Cílová vzdálenost 34 kilometrů odpovídá délce Lamanšského průlivu v nejužším místě. Chodit se bude celý měsíc únor, pak SenSen vyhlásí nejlepší týmy i jednotlivce. Senioři mohou opět do štafety zapojit i svá vnoučata, kilometry se započítávají účastníkům akce z řad seniorů a dětem do 12 let.

Patronkou akce je Lucie Leišová, dálková a zimní plavkyně, která v roce 2014 jako teprve čtvrtá Češka přeplavala Gibraltarskou úžinu. „Moc mě mrzí, že se letos se seniory nemůžu tak jako v předchozích ročnících setkat v bazénu. Ani v současné těžké situaci bychom ale neměli zapomínat na pohyb, a tak jsem moc ráda za obrovský zájem alespoň o pěší štafetu La Manche na suchu. Když to půjde, během roku si určitě ještě i zaplaveme,“ říká Leišová.

015-2021-02-07-10-58-14-Ronka-na-vychazce.jpg

Foto: Klub seniorů Kamenice a Werichovci
Redakce SenSen (LN),
08.02.2021