ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři přeplavali LaManche

Výzvu pro všechny aktivní seniory „Přeplavme svůj La Manche“ vyhlásil v roce 2023 už po deváté projekt SenSen (Senzační Senioři) Nadace Charty 77.

Výzvu přijalo přes tisíc plavců, kteří pomyslný La Manche společnými silami za jediný měsíc únor zdolali téměř 151krát. Nejlepší týmy dostanou od SenSenu diplomy a ceny. 

Projekt „Přeplavme svůj La Manche“ se mezi aktivními seniory těší velké oblibě. V roce 2023 se do výzvy zapojilo 27 seniorských týmů z celé České republiky. Devátý ročník štafety byl rekordní nejen co do počtu zapojených plavců, ale také počtem kilometrů, které zdolali. Celkem 1059 účastníků akce za jediný měsíc únor společně uplavalo 5152 kilometrů.  

První místo za nejvíce uplavaných kilometrů putuje už několikátý rok po sobě do Klubu Aktiv v Českých Budějovicích. V průměrném počtu uplavaných kilometrů na jednotlivce zvítězil tým seniorů z teplické Zvonkohry, odkud  pocházejí i dva nejlepší plavci celé štafety - Alena Buková a Karel Stupka. Pro vítěze má SenSen připravené diplomy a ceny. Těmi jsou letos vouchery na nákup v on-line supermarketu Košík.cz.  

Cílem výzvy „Přeplavme svůj La Manche“ je především motivovat příslušníky nejstarší generace ke zdravému pohybu, do štafety mohou navíc přizvat také svá vnoučata, a tak má projekt i mezigenerační rozměr. Patronkou výzvy byla i letos dálková a zimní plavkyně Lucie Kubešová Leišová.


IMG_8472.JPG
 

Výsledky plavecké štafety:  

Podle celkového počtu uplavaných kilometrů  

  1. Klub Aktiv České Budějovice 

  1. Klub seniorů Rožnov p. Radhoštěm 

  1. Senioři Prachatice 

Podle nejvyššího průměrného počtu uplavaných kilometrů na jednotlivce 

  1. Zvonkohra Teplice 

  1. Klub důchodců Paskov 

  1. Aktiv Sen - Lučina 

 

O projektu SenSen: 

Projekt SenSen (Senzační senioři) vznikl v Nadaci Charty 77 v roce 2012 jako odpověď na demografický vývoj v naší zemi. Jeho cílem je podporovat všechny, kteří chtějí být aktivní věku navzdory. V současné době SenSen sdružuje přes 150 seniorských klubů a organizací z celé České republiky. 

CELÁ VÝSLEDKOVÁ TABULKA K NAHLÉDNUTÍ ZDE

Barbora Kočová,
27.03.2023