ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Děti, senioři a koně

V Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích proběhlo radostné setkání dětí, seniorů a poníků. Na návštěvu do domova přijeli dva poníci Dejl a Kubík z Domova Petra z Mačkova. Velká radost a úsměvy všech.

 

V Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích proběhlo radostné setkání dětí, seniorů a poníků. Na návštěvu do domova přijeli dva poníci Dejl a Kubík z Domova Petra z Mačkova. Velká radost a úsměvy všech.  
Určitě v domově nepůjde o jízdu na koních. Jde o kontakt, pohlazení, popovídání, vzpomínání, radování. Skvělý nápad. Sama paní ředitelka domova seniorů Hanka Vojtová jezdí velmi dobře na svém koni, koně miluje, a proto přivedla koně (poníky) i do domova. Určitě s touto aktivitou se počítá do budoucna, nejde o jednorázovou aktivitu.
Setkání přispělo i k posílení mezigeneračních vztahů. Setkání dalo seniorům také odpovědi na dotazy, proč se na jednom kousku domova neseče tráva – byla pro koníky. A nám krásný obraz, jak se to dá v domově také dělat, jak dělat věci jednoduše s láskou, respektem a úctou a se všemi (ven do zahrady bylo přes 75% obyvatel domova vyvezeno, doprovozeno). Bylo krásné slunné počasí, které přispělo k dobré atmosféře.
Skvělá práce.
Hanka RH Rabenhauptová
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
07.06.2022