ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Ponožky si našly nožky u nemocných

Dobrovolníci z Čech i Moravy nadělovali.

Přes měsíc trvala dobrovolnická výzva „PONOŽKY NA NOŽKY“ sbírka pletených ponožek pro nemocné do Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze pod heslem: Senioři seniorům.

18. 12. 2018 dar jihočeských a rožnovských dobrovolníků v celkovém počtu 220 párů ponožek byl předán jednotlivým seniorům, pacientům v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze, pod organizací Ing. Dagmar Kuncové, manažerky fundraisingu a marketingu.

Krásných 220 párů vlastnoručně upletených ponožek zamířilo z Prachatic a dalekého Rožnova pod Radhoštěm do Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Do pletařského maratonu se zapojily ženy, dívky, muži, ZŠ Vodňanská Prachatice, SenSen Prachatice, Senior point Prachatice, Baráčníci, Bábinky z Radomyšle, úřednice z Kaplice a Prachatic, jednotlivci ze Strakonic, Krumlova, Jámy, Českých Budějovic a početný Klub seniorů z moravského Rožnova pod Radhoštěm.

Koordinátorka akce nám sdělila: „Ponožky jsme rozdávali dnes společně s Matkou M. Ancillou a bratrem Markem. Pacienti, převážně senioři, byli tímto „vánočním“ dárkem mile zaskočeni a udělal jim opravdu velkou radost. K ponožkám jsme pacientům dávali ještě osobní, ručně vyráběná přáníčka od žáčků ZŠ Novoborská, Praha 9. Byl to pro všechny zúčastněné milý zážitek, v předvánočním čase. Moc děkujeme všem z Prachatic a okolí i dalekého Rožnova pod Radhoštěm, kteří se do naší „ponožkové výzvy“ zapojili. Je to milé zjištění, že lidé nejsou lhostejní k těm, kteří potřebují povzbuzení a pomoc. O to milejší to je, že jsou to senioři a ti nejmenší. Ještě jednou velké díky.“
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
19.12.2018