ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Sportujte zdravě: Cvičení šité na míru

V Prachaticích mají senioři velké možnosti k aktivnímu pohybu.

Je mnoho organizací a institucí v Prachaticích, kde se cvičí s malými a nejmenšími dětmi, kde cvičí rodiče s dětmi, je řada sportovních klubů a kroužků, zájmových útvarů a také několik seskupení, které se věnují seniorům. Jedním z nich je také Cvičení šité na míru v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích.

Cvičení vedou dobrovolníci. Schází se na pravidelných hodinových schůzkách, vždy tematicky zaměřených (využíváno je konceptu smyslové aktivizace, tedy aktivizace všech smyslů).  Na prvním lednovém cvičení v novém roce se sešlo 25 seniorů (některým je  i 95 let). Seniorům přímo se v Prachaticích věnuje například organizace Senioři ČR, MO Prachatice, která nabízí tanec (Senior country taneční klub), pravidelné tréninky v bouwlingu, nebo Seniorská občanská společnost cvičí se seniory při setkání nejen s prsty, trénují i paměť, schází se v tělocvičně gymnázia, při plavání.

ZO Svazu postižených civilizačními chorobami Prachatice se zase věnuje  chůzi s holemi, nabízí plavání v termálních lázních.  Řada seniorů je součástí dalších klubů, spolků, jako jsou Turisté Prachatice, Centrum jógy v denním životě, DDM Prachatice – jóga. Senioři mají také mnoho příležitostných možností ke cvičení – SeniorPoint  nabídl Seniorský sedmiboj, Zimní sportovní hry, MO Prachatice, Senioři ČR – Seniorskou olympiádu. Svaz tělesně postižených – Bouwling tří měst. Město Prachatice nabízí Mezigenerační hřiště a mnoho dalších míst ke sportování i ve vyšším věku…

Máte-li nějaké podněty, připomínky, napište nám. Děkujeme.

Sportujte zdravě - přiměřeně věku, možnostem a s radostí!
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
14.01.2019