ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Víkend v Mezigenerační zahradě navštívila stovka lidí

Prachatice, lidé se potřebují, potřebují přírodu kolem sebe.

U Štěpánčina parku v Prachaticích vznikla před časem mezigenerační zahrada pod společností KreBul. Několik let ji mají „pod palcem“ dobrovolníci z Klubu zdravotně postižených Prachatice, ale také příznivci SeniorPointu Prachatice a mnozí další. Letos po dva dny v rámci celostátní kampaně Víkend otevřených zahrad se v zahradě vystřídala stovka návštěvníků jak z Prachatic a okolí, tak z Třeboně, Volyně, Prahy, Strakonic, Českého Krumlova.

V sobotu všem přálo po celý den počasí a tak se mohlo sedět venku (na nábytku, který také byl dobrovolníky by tvořen), napít se vody a čajů ze zahrady (máta, šalvěj, meduňka), zasportovat si na cvičícím prvku, vytáhnout si knihu z Kniho budky (který slouží k výměně knih), zahrát si zahradní pexeso, dřevěné domino, ale především nasát příjemnou atmosféru komunitní zahrady, setkání. V zahradě se sešli jak znalci zahradní architektury, tak laici /kteří kde co najdou zasadí/. Zahrada dostala také dárky, květiny, semínka … Děkujeme.

Při otevření zahrady nám všem zatancovali senioři z Country tanečního klubu SenSen Prachatice a sklidili zasloužilý potlesk, přestože se sešli poprvé po ukončení nouzového stavu. Všichni za svou aktivitu obdrženi ve stejné barvě nákrčníky – roušky, zakoupené Nadací ČEZ, nejen pro současné použití proti koronaviru , ale i jako vhodná pomůcka pro aktivní seniory pro sport.

Oba dva dny návštěvníci také seli semínka traviny, protože trávník byl rekonstrukcí domu, která je těsně před kolaudací, hodně poničen (při třídenní brigádě museli dobrovolníci a zaměstnanci společnosti vysekat zbytky cementu, odstranit zbytky stavebního materiálu, došlo na srovnání prostoru …). Zpříjemněním byla také výměna semínek o kterou se postarala Alena Bísková. V době pandemii nasáčkovala mnoho balíčků se semínky, řádně zalepila a popsala a o víkendu nám všem a mnohým dalším rozdala. Děkujeme.

Všichni návštěvníci byli k sobě i k druhým ohleduplní, měli k dispozici rukavice, dezinfekci, roušky.

Hanka RH+ Rabenhauptová

Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.06.2020