ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zájez Klubu důchodců podporovaný Slezskou Bránou

Muzeum Těšínská, Rybí Dům, Zámek Fryštát a šikmý kostel.

Navštívili jsme Muzeum Těšínska, které dokumentuje bohatou historii, přírodovědu a vlastivědu české části Těšínského Slezska. Bylo založeno jako moderní muzeum po druhé světové válce v roce 1948 v Českém Těšíně, ale navazuje na mnohem starší muzejní tradice, které sahají do roku 180, kdy nebyly v Těšíně nerozdělené státní hranice.

Zajezd-KD-podporovan-Slezskou-Branou-8,10,2020-006.JPG

Další naše zastavení bylo v Rybím domě, kde se nachází obří akvárium a stálá výstava sladkovodních ryb a také se tam nacházejí ryby z našich řek a rybníků. Kromě toho jsme uviděli také malá akvária, ve kterých najdete méně známé druhy akvarijních rybek.

Zajezd-KD-podporovan-Slezskou-Branou-8,10,2020-017.JPG

Také jsme navštívili Zámek Fryštát. Dějiny sahají do počátku 14. století, kdy byl Fryštát vysazen na město. Po požáru roku 1511 musel být přestavěn a dostal renesanční ráz. Na přelomu 17.a 18. století byl zámek obnoven a nesl výrazné prvky barokního tvarosloví. Po roku 1781 sloužil úřadování vrchnostenské hospodářské správy. V patře zámku je umístěna stála expozice šlechtického mobiliáře, která  je doplněna bohatými soubory uměleckohistorických sbírek.

Zajezd-KD-podporovan-Slezskou-Branou-8,10,2020-034.JPG

Poslední naše zastavení bylo v Karviné, kde stojí šikmý kostel sv. Petra z Alkantary.
Děkujeme Slezské Bráně za krásně prožitý den.

Za klub důchodců Paskov Anna Zemanová
 
Anna Zemanová,
Klub důchodců Paskov,
11.10.2020