ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Třetí ročník turnaje tříčlených družstev v pétanque

O pohár starosty MČ Praha 17 - Řepy Martina Marka

Říká se do třetice vše nejlepší. První ročník se konal 24.3.2016, druhý ročník 23.3.2017 a třetí ročník 8.3.2018. Pořadatelé, tedy Klub seniorů Řepy v úzké spolupráci s vedením MČ Praha 17 a Centrem sociálních a zdravotních služeb Řepy vykonali vše pro to, aby tohle rčení platilo.
Už v ranních hodinách se Sokolovna Řepy plnila účastníky turnaje. Mezi prvními se dostavila starostka MČ Praha 17, Mgr. Jitka Synková, bohužel s omluvou, že pro neodkladné pracovní povinnosti se aktivně turnaje nezúčastní, i když se na turnaj velmi těšila.

Organizační pracovní četa se snažila, aby všechno bylo dokonale přichystané k zahájení turnaje. Pár minut po 10.00 hod. místostarosta MČ Praha 17, Martin Marek turnaj zahájil a dvanáct tříčlenných družstev zahájilo první kolo zápolení v indoor pétanque. Vlastně družstvo MČ Praha 17 bylo jenom dvoučlenní a to v složení místostarosta Martin Marek a místostarosta Jiří Masopust, protože jejich hlavní posila, paní starostka, chyběla.

Možná i proto, že 8.3. se slaví Mezinárodní den žen, se turnaje zúčastnilo 22 žen a 13 mužů. Řepská sokolovna se zelenala, protože zelená je barva našich dresů. Každé družstvo odehrálo tři utkáni do 9 bodů švýcarským systémem.

O 13.00 hod. jsme přistoupili k vyhodnocení turnaje. Slova se ujala předsedkyně Klubu seniorů Řepy, Ing. Mária Szitányiová, která poděkovala všem za účast a vzornou reprezentaci. Vyhlásila to, co jsme nejvíc očekávali, a to výsledky a umístění.

Pohár místostarosty MČ Praha 17, Martina Marka a první místo na třetím ročníku tříčlenných družstev v indoor pétanque v roce 2018 získalo družstvo ve složení
Jaroslav Hladík, Jaroslav Satranský, Miroslav Ptáček
Na druhém místě skončilo družstvo Jaroslav Pastorek, Eva Pastorková, Ing. Jiří Smělý. Na třetím místě skončilo družstvo Hana Forejtarová, Eva Linková, Standa Skuhrovec. Vítězům pogratuloval a odevzdal pohár a pěkné ceny místostarosta, Martin Marek. Jeho děkovná slova seniorům MČ Praha 17 byla odměněna spontánním potleskem.

O tom,že pétanque je nádherný sport a zlepšuje naši kondici a zdraví svědčí i to, že v každém družstvu umístěném „na bedně“ byl zastoupený hráč nad 80 let. Jaroslav Satranský, Ing. Jiří Smělý a Hanka Forejtarová si zaslouží náš obdiv. Závěrem chci poděkovat i Centru sociálních a zdravotních služeb Řepy v čele s ředitelem, PhDr. Jindřichem Kadlecem za poskytnutí zdravotního dozoru a za pohoštění pro účastníky turnaje. Pramenitá voda a sladká tatranka přispěly také k tomu, že se turnaj v pétanque vydařil. Naše poděkování patří i hlavnímu rozhodčímu turnaje Karlovi Schlosserovi.

Za KSŘ : Ing. Mária Szitányiová
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
16.03.2018