ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Kouzelný mlýn v Bartoušově

Pojďte s námi do pohádky.

POZVÁNKA DO POHÁDKOVÉHO MLÝNA.

Náš Klub kolodějských seniorů spolupracuje s řadou prima lidí – a jednou z nich je paní Eva Bouchnerová, která je majitelkou Pohádkového mlýna. A co se jedná? Paní Eva miluje pohádky a je velice zručná. Před řadou let začala vyrábět loutky, od malých, přes středně velké, až po ty v nadživotní velikosti. Tvoří lesní skřítky, čerty, vodníky, čarodějnice – prostě všechny pohádkové bytosti. Hlavičky i velké hlavy jsou vymodelované tak, že každá loutka má v obličeji  specifický výraz. Všechny loutky mají stylové oblečení, které paní Eva sama šije.

Jak loutek přibývalo, vyvstala otázka, co s nimi? A tak manželé Bouchnerovi koupili starý mlýn, který nejprve kompletně zrekonstruovali, a poté v nich paní Eva (opět za vydatné pomoci manžela) zbudovala několik samostatných expozic. A v současnosti je nedaleko od Jičína v obci Bartoušov Pohádkový mlýn, který určitě stojí za prohlídku.

Náš klub tento Pohádkový mlýn navštívil již několikrát. Výhodou totiž je, že prohlídka je zajímavá jak pro děti samotné, tak pro celé rodiny a v neposlední řadě i pro seniory. Průvodkyně svůj výklad vždy přizpůsobí věku návštěvníků a každá věková skupina si zde najde „to své“.

Úžasný byl program pro Dámský klub, kdy jsme byly pozvány Cechem pohádkových čarobabic a kozlobabek. Naše vnoučata jsme sem vzali na pravidelný společný letní výlet, který byl spojen i se soutěžemi,  a také byli všichni spokojeni. A konečně i  Kolodějská mateřská školka, která Pohádkový mlýn navštívila v loňském roce, byla nadšena – jak vedení, tak i děti.
Návštěvu Pohádkového mlýna můžeme jen doporučit!

Hana Rychnovská
 
Hana Rychnovská,
Klub kolodějských seniorů,
22.04.2024