ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři a pečující si opakovali základy první pomoci

Další přednášky budou následovat už v srpnu.

V Prachaticích NA PŮDĚ, půdě mezigeneračního domu společnosti KreBul, o.p.s., proběhla přednáška a praktický nácvik První pomoc v život ohrožujících situacích s lektorkou Mgr. Magdou Kümmelovou.

Kurz byl určený především pro pečující osoby. Zúčastnili se jej i ostatní zájemci. Hlavními tématy byla resuscitace, použití automatizovaného externího defibrilátoru (AED) a pomoc při situaci, kdy cizí těleso máme v dýchacích cestách. Nechybělo ani opakování ze školy, jak, kdy a především komu telefonovat při poskytování pomoci. Návod byl podán i k aplikaci Záchranka, či vyzkoušení si hovorů nahlas a podobně. Každý si v kurzu našel NĚCO. Lektorka i po skončení dostala řadu dotazů, na které individuálně odpovídala.

Tým projektu Pečuj doma s Monikou Marouškovou (jihocesky@pecujdoma.cz), připravuje další zajímavá témata přednášek. Tou nejbližší, na kterou vás již dnes můžeme pozvat je "Co dělat, až jednou přijde čas…", kde se dozvíte například: Jak poznáme, že člověk umírá? Co dělat bezprostředně po úmrtí? Jak zařídit pohřeb, možnost rozloučení, Jak se vyrovnat se ztrátou blízkého… 24. 8. 2021 od 10:00 do 13:00 hodin.
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.07.2021