ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Chodíme pro mozek!

Pěší výzva pro všechny Senzační Seniory v rámci Národního týdne trénování paměti.

Pojďte se s námi v březnu projít pro mozek. Proč? Pohyb je pro správné fungování mozku nezbytný. Proto neseďte doma a vyrazte si provětrat hlavu. Společně nás budou stovky, nebo tisíce? Možná uděláme rekord. Ale hlavně něco pro zdraví. 


V týdnu od 14. do 18. března 2022 proběhne Národní týden trénování paměti, největší osvětová akce, během které se konají po celé ČR desítky přednášek na téma mozku a trénování paměti, ukázkových lekcí a podobně. Senzační Senioři ze SenSenu se k tomuto týdnu připojují ve spolupráci se pražskou členskou organizací Právě teď! o.p.s. celorepublikovou výzvou „Chodíme pro mozek“.

Jak se zapojit?
 Udělejte si v týdnu od 14. do 18. března ve svém klubu pochod pro mozek. S holemi i bez, v co největším počtu, klidně i s vnoučaty. Počítat si můžete i ušlé kilometry, ale tentokrát je hlavní vyrazit! Kdo nechce jít ve skupině, může se projít sám. Všechny chodce si pak ale pečlivě spočítejte a dejte nám vědět, kolik vás v uvedeném týdnu vyrazilo! Ať se můžeme spočítat. Půjdeme totiž sice každý klub zvlášť, ale společně - ve stejný den, týden, pro stejnou věc! 

Během společné chůze si v případě zájmu můžete navíc zahrát nějakou hru, zazpívat si, zacvičit si, vytvořit bojový pokřik, živý obraz, společnou báseň, slogan – co vás napadne (prostě si hrát, protože to má mozek obzvláště rád). 

18. března vše vyvrcholí v pražské Stromovce pochodem v režii Právě teď o.p.s., na který jste srdečně zváni. 
Více informací najdete zde: https://pravetedops.cz/2022/02/07/chodime-pro-mozek-prave-ted/ 


Jak bude probíhat vyhodnocení akce? Celkový počet účastníků akce za váš klub, případně i cíl pochodu, počet kilometrů, fotografie, dílo, které na vycházce vzniklo jako vedlejší produkt atd., nám pošlete do 23. března na marie.knotkova@bariery.cz. Spočítáme se a ohromíme okolí, co Senzační Senioři po celé republice dokážou.  

 

Barbora Kočová,
17.02.2022