ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Přeplavme svůj La Manche 2024

Startuje jubilejní 10. ročník plavecké štafety seniorů.

Zapojte se do štafetového plavání Senzačních Seniorů!

SenSen vyhlašuje jubilejní 10. ročník štafetového plavání seniorů pod názvem „Přeplavme svůj La Manche“, který se uskuteční od 1. 2. do 29. 2. 2024. Plave se v bazénech napříč republikou - místo si volí zapojené týmy samostatně, stejně tak si samostatně zajišťují vstup. 

Tak jako vždy nejde o závod v pravém slova smyslu, senioři nebudou soutěžit mezi sebou, ale sami se sebou, se svou pohodlností. Patronkou projektu je Lucie Kubešová Leišová, přemožitelka Gibraltaru a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních Seniorů. Výzvu letos podpořil také Český svaz plaveckých sportů. 

Jak se zapojit do akce „Přeplavme svůj La Manche“ 

•    Registrujte svůj klub / tým (do soutěže se mohou přihlásit senioři z celé republiky).  

•    Vyplňte registrační on-line formulář: https://forms.gle/V6nn29tyAE1y7RL58  (oficiální uzávěrka přihlášek byla 2. 2. 2024, zapojit se je možné i kdykoliv v průběhu února, pouze budete mít na zdolání La Manche méně času)

•    Vyražte do bazénu! Oslovte i další zájemce o plavání, utvořte silnější a mezigenerační tým, vzájemně se podporujte a motivujte. Cílem je uplavat za jediný měsíc co nejvíc kilometrů. 

Odevzdání výsledků a vyhodnocení

•    U jednotlivýh plavců si zapisujte skutečně uplavané bazény. Na konci února je od vás budeme potřebovat. Bude nás zajímat: celkový počet plavců, celkový počet uplavaných kilomentů, výsledky nejlepšího plavce, plavkyně a mezigenerační dvojice (senior a dítě do 12 let). 

•    Termín odeslání výsledků - do 12. března, prostřednictvím on-line formuláře: https://forms.gle/J4JPQYN1x3EPdreg6 

•    Za pravdivost odevzdaných údajů zodpovídá příslušný ambasador / vedoucí, který tým přihlásil.

•    Do konce března 2024 budou zpracovány výsledky plavání všech zúčastněných týmů za celý únor.  

•    Ceny budou předány za výjimečné výkony seniorským plaveckým týmům, jednotlivcům (seniorům)a mezigeneračním dvojicím. 
 

Plavání je skvělý sport pro všechny!

V rámci jednotlivých týmů se opět pokuste společnými silami uplavat 34 km. Je to na vás příliš? Nevadí, plavte, jak nejčastěji to půjde. Zapojte se v maximálním počtu členů klubu, přizvěte do vašeho týmu další příznivce plavání!    

Plavání důkladně procvičí svaly celého těla, nepřetěžuje klouby. Voda nadlehčuje, a tím je zátěž minimální. Za třicet minut lehkého plavání spálíme 360 kalorií. Čím jsme trénovanější, tím déle dokážeme plavat a spálíme tak větší množství kalorií. Právem je plavání často prezentováno jako téměř ideální sport. 

Sportujme tedy v bazénu, udělejme něco pro své zdraví a pohodu. Plavme celoročně, ale v únoru Přeplavme svůj La Manche! 

Redakce SenSen (LN),
10.01.2024