ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Oldkolaři z Lanškrouna zvou na Kopu

 
Jako již řadu let, tak i tento rok se o druhé zářijové sobotě koná v Lanškrouně dálkový pochod Lanškrounská kopa. Pořádá ho Klub českých turistů Lanškroun a letos to bude již jeho 45. ročník. Od nesmělých začátků, kdy se v roce 1969 sešlo 5 nadšených turistů, aby absolvovalo kopu (tedy šedesát) kilometrů po nejvyšších vrcholech hor a kopců kolem Lanškrouna, se pochod rozrostl na akci, které se v minulém roce zúčastnilo přes šest tisíc účastníků, která je zároveň největší akcí tohoto druhu v ČR s jedním a stejným místem startu a cíle. Samozřejmě, že pro tolik účastníků je připraveno množství tras různé délky a obtížnosti. Pro rodiče s dětmi, vozíčkáře a seniory jsou určeny trasy 5, 10, a 15 km, které procházejí Pohádkovým lesem, kde pohádkové postavy v maskách pomáhají dětem při absolvování různých dovednostních soutěží. Pro zdatnější turisty jsou určeny trasy 25, 35, 60 a 100 km, pro cykloturisty jsou vytyčeny trasy 20, 30, 45, 70 a 110 km. Zkrátka nepřijdou ani in-line bruslaři, pro které je připravena trasa 15 km. Novinkou letošního ročníku je Kopa kros - běh na 15 km. Každý účastník obdrží propzice s mapkou své trasy, občerstvení na kontrolách po trase a jako odměnu v cíli diplom a pamětní medaili.
Zároveň s Kopou jsou pořádány městské slavnosti. V pátek odpoledne a v sobotu se na náměstí před radnicí představí v nonstop kulturním programu různé soubory a kapely, náměstí a přilehlé prostory zaplní trhovci se svými stánky, se svou činností se představí i různé spolky a organizace. Akcí žije celé město, každý si může vybrat zábavu podle svého zájmu.
Lanškrounští Oldkolaři, členové klubu SENSEN, kteří tvoří nadpoloviční většinu členů Klubu českých turistů v Lanškrouně, Vás srdečně zvou k aktivní účasti.
Zdrávi došli!
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
06.09.2013