ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Aplikace usnadňující hledání práce

Workshopy k projektu Párování pracovních míst s nezaměstnanými skrze sémantická data se budou konat v místních klubech SENzačních SENiorů, a to 19. února v Krajské knihovně Karlovy Vary,

20. února v Karviné a

26. února v Ústí nad Labem.

 
Aplikace usnadňující hledání práce 
 
Aplikace, vytvářená Univerzitou Karlovou (obor Studia nových médií) v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, má za cíl lépe propojit zájemce o práci a zaměstnavatele.
Aplikace je určená zejména pro znevýhodněné osoby na trhu práce – lidé po padesátce, matky a otcové na rodičovské dovolené a vracející se z ní, čerství absolventi, dlouhodobě nezaměstnaní apod.
 
Aplikace umožňuje zájemcům o práci zadat specifická kritéria při hledání vhodného zaměstnání tak, aby jim aplikace generovala jen ty nabídky práce, které jsou pro zájemce relevantní, a proto mají větší šanci při pohovoru uspět, a ne tak, jak se dnes často děje - tisíce nerelevantních nabídek, kterými je nutné se neefektivně probírat a ztrácet tak čas i odhodlání. 
Aplikace funguje na základě práce se sémantickými daty, to znamená, že bude mnohem efektivněji vyhodnocovat korelaci mezi požadavky zaměstnavatele a zájemce o práci. Zároveň bude práce s aplikací intuitivní a přístupná.

Program
 
Workshop
 
Během workshopu bude aplikace představena a účastníci se s ní naučí efektivně pracovat.
Účastníci budou mít možnost si práci s ní vyzkoušet v různých rozhraních – počítač, tablet, smart phone.
Součástí workshopu je také občerstvení.
 
Doba trvání: 2 hodiny
Kapacita: 25 účastníků


Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
24.01.2014