ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dr. Max s Kontem Bariéry zahájili projekt Taxík Maxík

Taxik-Maxik-Vizual.jpgOd 1. září 2015 jde jedna koruna z prodeje jakéhokoli produktu privátní značky Dr. Max na financování projektu „Taxík Maxík“. Dva speciálně vybavené automobily určené k přepravě seniorů a handicapovaných za lékařskými a lékárenskými službami převezmou první dvě města už před letošními Vánoci.

Z jakéhokoliv prodaného produktu privátní značky Dr. Max poputuje od prvního září jedna koruna na nákup speciálně upravených automobilů. Poslouží přepravě seniorů a lidí s handicapem. Společnost Česká lékárna holding (ČLH) provozující síť lékáren Dr. Max předá získané prostředky Kontu Bariéry Nadace Charty 77, která z tohoto daru bude financovat nákup aut a každý rok je předá nejméně dvěma městům pro provozování speciální taxislužby „Taxík Maxík“. 

Prvními budou Prachatice a Liberec. Převzetím aut se zavazují provozovat speciální taxislužbu několik let. Senioři nad 60 let a lidé s handicapem budou moci tuto službu využít za symbolický poplatek.
„Jsme rádi, že jsme mohli rozšířit svůj záběr charitativní činnosti právě tímto způsobem,“ říká Daniel Horák, generální ředitel společnosti ČLH, „zejména proto, že jde o projekt dlouhodobý a připravovaný ve spolupráci s respektovaným partnerem.“ ČLH se dosud orientovala na podporu obecně prospěšných projektů udílením malých grantů, kde ročně rozdělí přes milion korun.
I Boženu Jirků, výkonnou ředitelku Nadace Charty 77, partnerství těší: „Vnímáme lékárny Dr. Max jako nejlogičtějšího spojence pro tento projekt – stejně jako my má blízko k seniorům a i při jiných příležitostech jsme se přesvědčili, že ČLH stojí o zvyšování kvality života starších lidí.“
Nadace Charty 77/Konto Bariéry se na „Taxíku Maxíku“ podílí v rámci svého projektu SenSen - Senzační senioři.
Pro letošní rok byly pro provoz této specifické taxislužby vybrány vozy Ford Tourneo Custom, které se dobře osvědčily i v rámci jiných projektů Konta Bariéry.
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
07.09.2015