ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dobrovolnictví v Prachaticích kvete

Dobrovolníci z Městského úřadu Prachatice (a jich stále více) v rámci firemního dobrovolnictví, někteří radní a zastupitelé a organizace spolupracující s městem – zejména ze sociální oblasti, kolektivy i jednotlivci jak děti, tak senzační senioři společně donesli k nám do sběrného místa 453 šál, šátků, kravat a kabelek pro charitu. Děkujeme.
Město jako malé poděkování dobrovolníkům připravilo společně s Dobrovolnickým centrem Prachatice setkání v prostorech o. p. s. KreBul Prachatice.  Malou módní přehlídku šátků, kravat, šál i kabelek, soutěž ve vázání kravat a tvůrčí dílnu s výrobou korálu z kravat. Došlo také na dražbu jedné z kravat (vánoční, hrající), která byla vydražena za 350,- Kč a bude použita na výrobu nápisu pro označení nové služby Senior Pointu v daných prostorech.
Radní Radka Paulová, která se akce zúčastnila, všem dobrovolníkům poděkovala a popřála organizátorům hodně nápadů a sil do dalších aktivit.
Všichni přítomní dobrovolníci si užili jak zábavy, ale i pocitu, že pomáhají potřebným. Díky vzorné přípravě akce se přítomní zábavnou formou dozvěděli od Jiřího Gabriela Kučery, vedoucí dobrovolnického centra, také trochu z historie ze života kravat.
O výsledku – vybraných peněz, které se vyberou z prodeje v IGY v Českých Budějovicích, Vás budeme informovat (na jaké talenty, jakým postiženým dětem a mladým lidem a tedy na koho se z letošní sbírky dostane). V loňském roce získal finanční podporu na svůj talent k modelaření - Adam Pošta, student gymnázia (těžce zdravotně postižený). Adam Pošta jako poděkování uspořádal při vernisáži fotografií mini výstavu svých prací v lednu 2015. Naše letošní nominace je pro dvě děti se zdravotním postižením a sportovním talentem.
Hanka Rabenhauptová

2015_08_25-78.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
02.09.2015