ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Rada seniorů na Libínském Sedle

Jednání Rady seniorů zahájil její předseda Miroslav Bojanovský. Výjezdní zasedaní RS se tentokrát uskutečnilo na pozvání paní Elišky Weysserové, která se na Libínském Sedle stará především o kulturu, seniory a šíření informací z města.
Hlavními body programu Rady seniorů bylo zřízení místa pro Senior Point v Prachaticích (6. 10. 2015 od 13:00 hodin na Zlaté stezce 145), zadání a distribuce dotazníku k Dopravě v Prachaticích a jednání o případné zřízení Senior taxi, informace o kampani Cena Senior roku a nejlepší klub v ČR, zabývala se Seniorským bálem, který je plánován na 7. 10. 2015 od 16:00 hodin, ale i komunitním plánováním sociálních služeb (informace z kulatého stolu o financování, či připravované exkurzy po nových zařízeních v kraji).
Senioři předložili připomínky a žádosti na město Prachatice: doporučují prodloužení provozní doby při „vedrech“ o hodinu déle na veřejném koupališti, doporučují řešení chodníku z ulice Ševčíkovi k Veřejnému koupališti Hulák (kontejnery, parkování aut na chodníku, bezbariérovost), stále se rodí připomínky ke svážení tříděného odpadu v lokalitě Pod Lázněmi (papír, plasty). Na druhé straně oceněny trhy, půjčování časopisů na Huláku a distribuce kontejnerů ve městě.
Druhá část setkání RS na Libínském Sedle se týkala projektu "Bioodpad řešíme společně, podpořeného z Programu švýcarsko - české spolupráce, kde vedoucí odboru životního prostředí Marie Peřinková informovala přítomné o aktuálních informacích ohledně třídění, zaměřila se na odpad, otevření sběrného dvora a společně s asistentem Zdravého města byla připravena soutěž k problematice kompostování, třídění odpadů s praktickými ukázkami, zadány domácí rébusy. Soutěž byla vyhodnocena a ceny předány na místě.

Závěr patřil paní Elišce Weysserové, člence RS a také člence osadního výboru na Libínském Sedle, která si připravila povídání o Libínském Sedle, Kostele sv. Anny a také zajistila vystoupení Jarmily Šímové a Marie Šímové, dua nevidomých zpěvaček, které zakončily příjemné dopoledne v kostele.

Příští jednání je plánováno do oblasti Kahova, Podolí, Osek a Stádel – Podolí s Janou Sedleckou v září 2015.
Poradní sbor zdravotně postižených a seniorů – setkání se starostou města Martinem Malým pak uskuteční 8. 9. 20158 od 13:00 hodin na prachatické radnici.

Hanka Rabenhauptová, garant Rady seniorů města Prachatice                                                                           




Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
10.08.2015