ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

SenSen Café podruhé

SenSen Café, to jsou vzpomínkové workshopy pro seniory v netradičním prostředí kaváren, knihoven či muzeí. Jejich cílem je umožnit seniorům setkat se se zajímavými lidmi, zavzpomínat si společně na mládí, prožitá životní dobrodružství i pozapomenuté události z naší historie. Účastníci workshopů také získají informace o Národní kronice – unikátním archivu vzpomínek, který Nadace Charty 77 buduje společně s Národním muzeem a do kterého může uložit svůj příběh každý, kdo má zájem uchovat ho pro budoucí generace. 

Série vzpomínkových workshopů začala 3. listopadu v Národním technickém muzeu, konkrétně v jeho televizním studiu. SenSen Café navštívili senioři z Lovosic. Během března se ještě budeme těšit na seniorské kluby z Loun a z Řep. Během zhruba tříhodinového setkání si zkusí práci v televizním studiu, dozvědí se zajímavosti z televizní historie a získají informace o projektu Národní kronika. Po kávě a občerstvení pro ně jsou také zdarma otevřeny všechny expozice Národního technického muzea.

Projekt SenSen Café vznikl díky podpoře společnosti Česká lékárna holding, a.s., která provozuje lékárny Dr. Max. Workshopy v Národním technickém muzeu budou probíhat pravidelně každé úterý až do poloviny prosince a zúčastní se jich seniorské kluby ze všech koutů republiky. Následně vyrazí SenSen Café za seniory přímo do regionů se vzpomínkovými besedami na nejrůznější témata.
Julie Mahlerova,
02.03.2016