ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

La Manche očima Helenky Voctářové

Zvonkohra z.s. SEN SEN Teplice se připojila k výzvě

Nadace Charty 77 | Konto Bariéry | Senzační senioři,  Melantrichova 5, 110 00 Praha

„Přeplavme svůj La Manche“ II.ročník

Zvonkohra SEN SEN Teplice plavala La Manche 2016 zvesela .

Na začátku byla veliká parta nadšených...


Nechceme se chlubit přespříliš, ale jednoznačně víme, že jsme senzační. :-)) Kdyby snad někdo o tom pochyboval, může si o nás zjistit mnoho informací, které tuto skutečnost dokládají:

Především patříme ( a jsme na to hrdí ) do dobré společnosti Nadace Charty 77 – projektu SEN SEN. Ten čas, kdy jsme se právě sem připojili, je zlomový okamžik pro celou naši teplickou Zvonkohru. Začaly se dít věci. Náhle je zde skvělá podpora, inspirace a pomoc!

V měsíci únoru děkujeme za skvělou akci, k níž nás Nadace vyzvala: „Přeplavme svůj La Manche“ II.ročník. Připojili jsme se s nadšením a dobře jsme udělali. Podařilo se nám získat v jediném vhodném bazénu v Teplicích volnou dráhu 14 pracovních dní v únoru, vždy na 2 hodiny, celkem tedy 28 hodin času v bazénu. Větší časový prostor pro plavání nebyl možný. Takže bylo nutné tento fakt nahradit velkou intenzitou! Průběžně se plavání zúčastňovalo 47 senzačních seniorů.

V polovině měsíce plavání jsme už zvládli cca 7 500 bazénů. To je dobré skóre – ještě lepší než v roce 2015, kdy jsme se umístili na krásném druhém místě. Každý vkládal, co dokáže. Děvčata osobní kouzlo a eleganci spolu s velkou snahou. Řada žen plave dokonale, rekord Libušky 100 bazénů za jeden a půl hodiny nepřekonali ani muži. Kluci se do plavby obouvali na plné pecky. Nasadili tempo a dokonalý plavecký styl a bazény nestačili počítat. Aby nedošlo k omylu, vyrobil Vašek jednoduchá počitadla – něco jako „šuplera.“ Přísně občas prováděl kontrolu této techniky, protože pořádek musí být. Mužů v naší partě je méně, ale je jasné, že jsou to ti nejlepší, jsou skvělí, jsou v dobré formě . My ženy jsme se v kreativním nadšení pokusily v bazénu tančit a kluci nás v tom nenechali, country tanečky ve vodě vzbudily veselí a dobrou náladu..

Společné plavání, fandění, povídání, vzájemné hecování a vtipkování. Milé chvíle, které náš kolektiv ještě více sbližují, utvořily se pevné vztahy - prostě náš mladičký klub velice získal. Všichni svůj vlastní osobní La Manche překonávají. Členové FOTOKRUHU měli tvůrčí pohotovost a pilně fotografovali a zajišťovali dokumentaci.
Na konci měsíce plavání jsme udělali slavnostní závěr, odpoledne, kdy jsme si promítali všechno, co se natočilo a nafotilo. Bavili a těšili jsme se ze společných vodních chvil. Vybereme snímky, které 
bychom chtěli vystavit.na veřejně přístupném místě.
Pozvali jsme mezi nás i osobnosti z Magistrátu, z Prahy - z Nadace Charta 77 SEN SEN, přijel vyslanec pan Kunz, který natáčel naše snažení i naši legrácky. ,Prozřetelně“ si sebou nevzal plavky, ale ty jsme mu pomohli zajistit a pár bazénů také uplaval.

Na závěr našeho překonávání La Manche, ale především sebe samých, přijela televize Barrandov,  natočit o nás krátký šot do svého zpravodajství. Reportér pan Havránek (35) se pokusil plavat malý souboj s Libuškou. Neuspěl, po 15 minutách rezignoval.  Ano, jsme senzační, jsme v dobré formě.

Měsíc únor, měsíc plavání, skončil, a my teď víme bezpečně, že:

"Dobrá akce je ten La Manche!!!":-))

Díky skvělým senzačním seniorům ve Zvonkohře, naprosto všichni přeplavali svůj La Manche!


Co se nám podařilo:

-Za dvacet osm hodin v bazénu průběžně 47 senzačních seniorů naplavalo  společně 12 417 bazénů, to je celkem 310,4       kilometrů. La Manche jsme překonali 9,12 krát!!!.

-Zlepšili jsme svou kondici.

-Objevili jsme v té předjarní době nejlepší lék na radost ze života - společné chvíle v dobré partě. Vynikající akce :-))


Děkujeme nadaci Charty 77 SEN SEN  za její vyhlášení a skvělou podporu a také za moc pěkné video!

Děkujeme vedení a kolektivu Aquacentra za vstřícnost a dobré prostředí!

Děkujeme městu Teplice za finanční podporu při úhradě času v plaveckých drahách bazénu!

Děkujeme sporťákům, Hance a Pavlovi,  za organizaci celé akce!

Hance obzvlášť za kompletní zpracování výsledkových tabulek!
Vaškovi za nezbytná počítadla a našemu FOTO týmu za perfektní dokumentaci! 

 

Na konci je veliká parta nadšených, sportem utužených, veselých, vskutku senzačních seniorů. Přijďte mezi nás, prožívat pěkné společné chvíle, mít radost v duši a úsměv na tváři.

Bylo to skvělé, všichni jsme nadšení, proč už je konec ? Ale co, příští ročník bude už za 11 měsíců .....

 
 Helena Voctářová, ambasadorka 

Teplice, 1. března 2016


 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
02.03.2016