ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Prachatice. Obec přátelská seniorům i o Vánocích

Publikum rozparádil tanečními rytmy i Senior country klub SENSEN.

Dvě stě seniorů, kteří dorazili do Národního domu v Prachaticích 11. 12. 2019, udělalo dobře. Setkali se s vedením města, zhlédli zajímavý program a dozvěděli se řadu informací. A nakonec se dobře bavili, nebyli sami.
 
Vážnosti setkání dodal starosta města Martin Malý a oba místostarostové Jan Klimeš a Miroslav Lorenc, vč. zastupitele Roberta Zemana, k hostům je nutné přiřadit bývalého starostu města Miroslava Bojanovského a řadu dalších zástupců spolků, kteří pracují se seniory, či pro seniory.
 
V programu vystoupily děti z Mateřské školy Prachatice ze Zahradní ulice, které předvedly čertovský rej, a sklidil velký potlesk. Pěvecký sbor Radostné Přátelství umocnil sváteční atmosféru českými koledami, aby vzápětí rozparádil publikum svými tanečními rytmy Senior country klub SENSEN, který nejen tančil, ale i předvedl malou improvizovanou módní přehlídku všech kostýmů, které si mohli pořídit z grantů města Prachatice za 10 let jejich trvání. Poděkování zde opět patřilo městu Prachatice.

Následovala volná zábava při harmonikovém triu, občerstvení při kávičce a  velká úleva pořadatelů Zdeny a Karla Hrůzových a jejich pomocníků, že  se vše podařilo
Mezi hosty byla také dobrovolnice z italských Benátek Ada Lena, která je v rámci společného projektu  KreBul o.p.s. a Hodiny H z Pelhřimova, na desetiměsíční evropské dobrovolné službě (EDS) v Prachaticích. Bylo ji potěšením, že se jí věnoval v italštině místostarosta Miroslav Lorenc, a anglicky s ní hovořil Robert Zeman.
Akce byla finančně podpořena MPSV v rámci projektu Jsme na stejné vlně.

Hanka  RH+ a Zdena Hrůzová, předsedkyně Senioři ČR, MO Prachatice a fotografie Zdena a Karel Hrůzovi
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
18.12.2019