ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

V Prachaticích v rámci KPSS: I senioři mají svoji skupinu

Komunitní plánování rozvoje sociálních služeb pro seniory na Prachaticku

 
Pracovní skupina Senioři Komunitního plánování sociálních služeb ORP Prachatice se sešla v komunitním centru počátkem října. PS Senioři vedla Andrea Tajanovská.
Scénář schůzky byl stejný jako u všech dalších skupin v rámci KPSS. Nejprve drobná analýza, kontrola stávajícího platného plánu a poté stanovování priorit a opatření pro rok 2023. Tvoříme plán na jeden rok, tedy akční plán a po něm by měl přijít tzv. velký plán minimálně na tři roky. Vzhledem k tomu, že nastupuje nové vedení města Prachatice, dáváme tak příležitost ostatním politickým stranám a hnutím, které hovoří za občany a jejich potřeby, a budou mít tak možnost zapojení se do „velkého“ plánování.
Ten letos zpracovaný plán, by měl být předložen do konce roku anebo na přelomu roku 2022–2023.
I senioři, poskytovatelé sociálních služeb a další veřejnost, chce mít své místo v Prachaticích, chce udržet služby, chce služby kvalitní, služby moderní. Senioři chtějí zůstávat co nejdéle v přirozeném, domácím bezpečném prostředí, pohybovat se po městě bez bariér, mít dostatek prostoru na kvalitní život (sportovní, kulturní a volnočasové aktivity), kvalitní zdravotní péči. Ale také třeba dost dobrovolníků a příležitostí k řešení věcí veřejných.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
18.10.2022