ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Výlety pro seniory – bez obav ze šmejdů!

Poznávejte krásná místa se Senvia o.s.
Senvia o.s. pořádá jednodenní výlety zaměřené pro seniory, ale rádi uvítáme i mladší, ať již jako doprovod či samostatně.  Můžete se těšit na objevování krásných míst především Středočeského kraje. To vše bez obav ze „šmejdů“ a v příjemně uvolněné a poklidné atmosféře.

Kdo pro Vás výlety připravuje

Senvia o.s. vznikla spojením 3 dobrých přátel, které moc baví jejich obory – cestovní ruch, sociální práce a politická geografie a historie. Výlety pro seniory se snažíme připravovat tak, abychom co nejlépe využili svých profesních znalostí a hlavně tak, abychom na ně sami chtěli jet. Náš první výlet zaznamenal silnou pozitivní odezvu, což byla silná motivace k tomu, abychom se těmto aktivitám i nadále věnovali.

Na našich webových stránkách www.senvia.cz pravidelně zveřejňujeme, kam se chystáme a také se můžete podívat do fotogalerie, kde naleznete fotky z výletů, které jsme již absolvovali. s1.jpg

První výlet aneb Za poctivým chlebem

Velkým úspěchem byl pro nás vůbec první výlet, ve kterém jsme se vypravili na rychtu ve Zbečně. Natěšeni jsme přijeli ke krásnému roubenému stavení, z komína již stoupal kouř a nás vítal pan domácí. Po prohlídce a představení rychty jsme se všichni přesunuli do vytopené světničky, kde na nás čekala ukázka výroby poctivého domácího chleba. Mouka poletovala vzduchem a výřečný pan Vokoun nám za doprovodu humorných historek předváděl, jak se dříve s láskou chléb připravoval. Když se chleba sázel do pece, prohlásila jedna rozradostněná výletnice: „Takhle jsem se už nenasmála, ani nepamatuju!“ Také se s lehkou nostalgií vzpomínalo, kdy vlastně účastníci zažili pečení domácího chleba naposledy.

Když všechny kulaté pecny skončily v rozpálené peci,  odjeli jsme na oběd do restaurace na rozhledně Kožova hora.  I když nám po kančím guláši trochu ztěžkly nohy, vyškrábali jsme se až nahoru na rozhlednu, odkud jsme si prohlédli celé okolí Kladenska. Poté jsme sešli dolů a hurá zpátky na rychtu, kde se mezitím upekl chleba dokřupava a my byli domluveni, že ochutnáme, co jsme si napekli. Jaké bylo ale překvapení, když jsme nejen ochutnali, ale každý jsme dostali po jednom bochníčku, abychom mohli na výlet vzpomínat i doma. Ještě jednou díky, pane Vokoune!

Na závěr výletu jsme zamířili na nejmladší český hrad Červený Újezd, který si nechal postavit v těsné blízkosti Prahy pan Pavel Orna. Nejprve jsme si prohlédli bohaté sbírky interiéru, a potom jsme se prošli po krásné přilehlé zahradě se skanzenem a pak už domů, vstřebávat zážitky.

Co jsme již společně zažilis4.jpg

Od té doby jsme již navštívili další pozoruhodná místa. Například jsme odzkoušeli příjemné procedury v Lázních Toušeň, navštívili majestátní zámek Nelahozeves; v podhradí nám dokonce otevřeli i běžně nepřístupný kostel, ve kterém hrával na varhany Antonín Dvořák. Prošli jsme se po malebné Dvořákově stezce, obdivovali jsme vánočně vyzdobený zámek Dobříš či vyráběli vánoční ozdoby a voňavé svíčky z včelího vosku.

Pojeďte příště s námi

Rádi byste se k nám přidali i vy? Stačí se přihlásit a příště už budeme mít zážitky společné. Každý měsíc pro vás máme nové výlety. Na závěr každé naší akce nemůže chybět závěrečné foto, které vám zasíláme jako vzpomínku v nejbližších dnech po výletu.

V případě zájmu o výlety či spolupráci, nás prosím kontaktujte na níže uvedeným emailu či telefonu.

Takže zase příště. Výletům zdar, výletníci! Máme to ale hezkou zemi, tak ji pojďte objevovat s námi! Budeme se na vás těšit.


Vaše Senvia o.s.
www.senvia.cz
Kontakt a přihlášky: info@senvia.cz, 775 143 251, 775 143 297


Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
05.02.2014