ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Podzimní program Úsměvu pro zdraví

Pozvánka


Úsměv pro zdraví – Co bylo a co chystáme
Spolek Úsměv pro zdraví nezahálel ani přes prázdniny. V průběhu léta členové uskutečnili několik skupinových vlakových zájezdů do Německa; navštívili Sebnitz, tzv. Město hedvábných květin, Drážďany, v Míšni muzeum porcelánu a v září Benešov nad Ploučnicí, muzeum skla v Kamenickém Šenově a čedičové varhany v Práchni. Ve dnech 19. - 21. září se uskutečnil první podzimní víkendový seminář v Doksech, druhý se připravuje na 17. - 19. září. Prvního se zúčastnilo 32 členů a byl velmi úspěšný, i počasí bylo vlídné, slunečné. Procvičovala se opět správná chůze (Nordic Walking), léčebná metoda Su Jok, vliv stravy na zdraví a další zajímavá témata, o která měli účastníci zájem. V září opět začala i pravidelná zdravotní cvičení v Domě dětí a mládeže ELKO Lovosice – Relaxace každé pondělí a úterý od 8.30, Zdravotní cvičení Po a út 10.00 – 13.00. Nechybí ani 2014-fotky-054.jpgkurzy počítačové gramotnosti.

„Správná chůze má opravdu hodně zájemců. Po prezentaci na osmičce 4. září se hlásí další chodci a tak připravujeme pravidelné procházky. Také na naší Lovosické olympiádě 3. října v lesoparku Osmička se správná chůze procvičovala,“ informuje Líba Žamberská, vedoucí spolku Úsměv pro zdraví. Odměnou pro aktivní členy spolku byla účast na akci Vyhodnocení NEJ seniora v divadle ABC  1. října pořádaného  klubem SENSEN (Senzační senioři).
Jako další akce od SENSEN  pro aktivní členy byla výuka na bezdotykových telefonech 9.10. Oblíbené Taneční zábavy s překvapením se opět budou konat každý měsíc a bál Babí léto se uskuteční 24. října v KS Lovoš od 17 h - 22 h. Na 6. října a 1. prosince je v Lovosicích připravena přednáška o samo vyšetření prsu pro školy i pro  veřejnost. V pátek 10. října se jede do Severočeského divadla v Ústí nad Labem na „ Pátou dohodu“ s Jaroslavem Duškem, Alanem Vitoušem a Pjér La Š´éz. 

„Hodně našich členů si oblíbilo minigolf a další zájemci se hlásí. První turnaj proběhl v Děčíně v dubnu, vítězové dál hráli v Praze v O2 Aréně. Připravujeme turnaje v Děčíně i Praze. Na Vánoce máme v Praze naplánován Vánoční turnaj na 18. prosince v O2 Aréně,“ doplňuje výčet plánovaných akcí Žamberská. Nesmíme zapomenout na podzimní Den zdraví 13. listopadu s přednáškami, ukázkou první pomoci, měřením tlaku krve, cukru a cholesterolu. Na všechny akce se mohou přihlásit i nečlenové.
Eva Hozmanová, Deník
   

Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
03.10.2014