ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Vyber. Změň. Zkombinuj.

ETM: Vyber. Změň. Zkombinuj. - VESLUJ
V rámci Evropského týdne mobility (16. – 22. 9. 2015) v Prachaticích se uskutečnilo vedle řady dalších aktivit pod heslem „Vyber. Změň. Zkombinuj.“ předání do provozu dalšího FIT prvku umístěného v rámci Mezigeneračního hřiště v Parku Mládí v lokalitě U Rybníčku.
Na hřišti se sešly všechny věkové kategorie (nejen děti ze škol s paní učitelkou, ale i hlídací babičky a dědečkové se svými vnoučátky, senioři, kolemjdoucí, tatínek s dvěma dcerami, zástupci Rady seniorů i Klubu SenSen), které si vyzkoušely nově zabudovaný prvek připomínající veslování – posilování.
Prvek si vybrali senioři v rámci dotazníkového průzkumu  - vybíralo se z pěti prvků. Rada seniorů na jaře navštívila sousední město Vimperk a zde si na vimperském mezigeneračním hřišti vyzkoušeli některé prvky, ze kterých navrženo bylo 5 do dotazníku.  FIT prvek vesla byl zafinancován z Ceny Makropulos. Ceny získané za aktivity seniorů ve městě.
Tímto bylo naplněno heslo letošního Evropského týdne mobility "Vyber (vybrali si), Změň /změnil se počet přístrojů), Zkombinuj (zkombinovali se prvky na ruce, nohy, břicho, …).
Účastníci přišli pěšky, na kole i koloběžkách, nejmenší v kočárku a na tříkolce. Všichni obdrželi odměnu FIT zdravou tyčinku.
Na hřišti nám zbývá ještě jeden prostor k ucelenému cvičebnímu programu. Brzo vyhlásíme anketu: Jaký prvek chybí na mezigeneračním hřišti právě vám?
Těšíme se na vaše nápady.
P1230196-–-kopie-(1).jpg

Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
22.09.2015