ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Je známa Prachatická buchta

Kuchařská soutěž seniorů se vydařila.

Prachatická buchta je dlouholetý projekt, který je realizován za podpory města Prachatice organizací Senioři ČR, MO Prachatice, pod taktovkou Zdeny Hrůzové, předsedkyně místní  organizace. Jedná se o napečení cukroví, dortů, rolád, zákusků, perníčků, nebo i slaného pečiva, donesení na místo určení a čekání na vyhodnocení.

V letošním roce se sešlo přes dvacet vzorků pečení od seniorů, nejen místní organizace. Ve Společenském sále Národního domu v Prachaticích se ve středu sešli senioři i porota, aby vybrali společně jen Prachatickou buchtu. Tentokrát porota neochutnávala a pouze si vyslechla příběhy, recepty a hodnotila i vizuální podobu. V porotě byli ti, kteří milují sladké. Martin Malý, starosta, Zdena Hrůzová, předsedkyně organizace a Hanka RH+ Rabenhauptová.

Marie Hodinová, cukrářka, pekařka a kuchařka (leta vařila v mateřské škole), zvítězila svými řezy společně se Zdeňkem Hanzalem, seniorem, který se soutěže zúčastňuje každoročně, vyhrál se svojí vánočkou, která vážila 2,5 kilogramu.

Jako poděkování za celoroční práci dostala vánočku právě Zdeňka Hrůzová. Ostatní sladkosti byly rozděleny a zabaleny všem přítomným.
Šerpu Prachatická buchta a dárečky pak získali všichni, kteří se do soutěže zapojili (viz, foto se starostou Martinem Malým).
Mohu osobně prozradit, byly to skvělé, sladké i slané výrobky. Máte možnost u toho také být, Zapojte se příští rok.
Ještě jedno poděkování patří všem, kteří se snažili dodržovat bezpečnostní covidová opatření.

Hanka RH+ Rabenhauptová.
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.11.2021