ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Pozor na podvodné inzeráty

Vyvarujte se podvodným obchodům. Nejenom na internetu!

Podvodníci mezi inzerenty

Objednala jsem si 4.7. na základě inzerátu v Metru sadu na zpevnění kloubů . Bylo mi druhý den zavoláno , že bude dodáno do dvou dnů za cenu 1 120 Kč. NEBYLO ! Teprve 10.7. mě zavolal doručovatel, že má pro mne balíček. Protože požadoval stejnou cenu, jaká byla dohodnuta, předpokládala jsem, že se jedná o tu sadu na klouby a po zaplacení balíček převzala. Po rozbalení jsem v něm našla " DEPANTEN - chladivý gel " v malé tubě ( průměr základny 3 cm, výška celé tuby 11 cm.) Korunu všemu nasazuje věta z přiloženého letáku . Prodávající nenese odpovědnost, ..........je-li v zásilce nesprávný produkt. Na koho se mám tedy obrátit, když nemám kontakt na autora té inzerce? 

Seniorka Ing Eva Trejbalová

Edit redakce: Buďte bdělí v každém případě. Čtěte pozorně veškeré obchodní podmínky. Neposílejte peníze neznýmým příjemcům. V případě napadení si pozorně přečtěte podmínky reklamace a odstoupení od kupní smlouvy. Pokud máte v okolí někoho, kdo Vám s problémem může pomoci, obraťte se na něj. Na řešení problému nemusíte být sami. Na podvodné obchodníky upozorněte své okolí, nebo kontaktujte policii. 

Bezpečí seniorů na internetu

Edit redakce SenSen: Pro bezpečí seniorů v prostředí internetu vytvořil Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost program, který jim může pomoci.  Internet pomáhá zůstat v kontaktu s rodinou a přáteli. Zvyšuje informovanost. Může usnadnit nakupování. Je to neomezený zdroj inspirace, zábavy a vzdělávání. Na internetu se však zabydleli také internetoví padouši. Při svých pokusech často spoléhají na nebezpečné e-mailové zprávy, které rozesílají. A používají mnoho triků. Proto jsme připravili pomůcku SENIOR, se kterou jejich snahu můžete zmařit. 
 

VÍCE O POMŮCCE SENIOR

Eva Trejbalová,
Dejvický Sokol,
13.07.2023